Δήμος Παιανίας: Διευρυμένη συνάντηση για το 1ο Γυμνάσιο Παιανίας
×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
6:47 πμ - 8:03 μμ



ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Παιανία
Δήμος Παιανίας: Διευρυμένη συνάντηση για το 1ο Γυμνάσιο Παιανίας
Διαβάστηκε 3430 φορές

27-05-2025
Από τo Dimotisnews


Σε συνέχεια των ενεργειών του δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το κτήριο του 1ου Γυμνασίου Παιανίας, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα, αλλά και συντονισμού των ενεργειών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι:
Από τον Δήμο Παιανίας:
- Η Γ.Γ. Φώφη Τολούδη
- Οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Γιώργος Δάβαρης και Παιδείας Κλειώ Ανδρέου
- Ο Ειδικός Σύμβουλος Παιδείας Θανάσης Μιχαλόπουλος
- Οι κες Κλωνή Ράνια και Μήτση Μαίρη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου
- Ο κ. Παύλος Χάρδας ως συντάκτης της μελέτης
Από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων:
- ο Πρόεδρος Πέτρος Πολύζος και τα μέλη του Δ.Σ., όπως επίσης οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Γυμνασίου, κ. Βαγγέλης Ανδρέου και κα. Κατερίνα Νικολογιάννη, αντίστοιχα.
Ο μελετητής κ. Χάρδας μαζί με συνεργάτες του ανέλυσαν εκτενώς τα πορίσματα της μελέτης και απάντησαν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των γονέων σχετικά με τα ζητήματα στατικότητας και τις αναγκαίες επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Χαρδά, το κτήριο βγήκε σεισμικά ακατάλληλο, ακόμη και με τα χαλαρότερα κριτήρια που εφαρμόζονται σε παλαιά κτίρια σε σχέση με τα σύγχρονα.
Οι μετρήσεις για το Γυμνάσιο ξεκίνησαν με καθυστέρηση τον Ιούνιο 2022 λόγω μη παροχής από την ΚΤΥΠ στο μελετητικό γραφείο των σχεδίων στατικής δομής του κτιρίου (ξυλότυπος).
Το αποτέλεσμα είναι ότι εκπονήθηκαν νέα σχέδια από τον μηχανικό με βάση επιτόπου μετρήσεις και εξαρχής υπολογισμοί.
Τα προβλήματα του κτιρίου οφείλονται, σε κατασκευαστικά λάθη και όχι σε ανεπαρκή συντήρηση.
Το κτήριο βρέθηκε ότι δεν έχει επαρκείς εξόδους κινδύνου και θα προστεθούν στη φάση της επιδιόρθωσης-ενίσχυσης.
Η διάρκεια του έργου αποκατάστασης υπολογίζεται σε 4-6 μήνες.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ενημερώθηκαν για τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί από τον Δήμαρχο Παιανίας για την στέγαση των μαθητών σε αίθουσες προκάτ μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο.
Ο Ισίδωρος Μάδης συγκεκριμένα πρότεινε την εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών σχολικών προδιαγραφών για κανονικά πρωινά μαθήματα. Έχει ζητήσει προμήθεια αιθουσών από ΚΤΥΠ με έγγραφο στις 26/8/22 και αναμένεται απάντηση στο αίτημα.
Ως δεύτερη επιλογή ο Δήμαρχος Παιανίας πρότεινε τη χρήση των υφιστάμενων 7 προκατ αιθουσών και των 6 του νέου κτιρίου, στον χώρο του Γυμνασίου, οι οποίες δεν χρήζουν παρεμβάσεων, για μειωμένα πρωινά μαθήματα, σε 2 βάρδιες, είτε με περικοπή διδακτικών ωρών από δευτερεύοντα μαθήματα, είτε με μείωση σε διάρκεια των διδακτικών ωρών στο πρότυπο του WEBEX.
Σε κάθε περίπτωση η διάρκεια της σχολικής μέρας θα είναι περίπου 4 ώρες.
Αναμένεται στις 30/8/22 αυτοψία της ΚΤΥΠ στο χώρο για την οργάνωση των ενεργειών αποκατάστασης ώστε να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν, έχοντας ως βάση τη μελέτη του ιδιωτικού τεχνικού γραφείου και την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο χώρο του Γυμνασίου από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας και σύσκεψη με τον Δήμο παρουσία και του Προέδρου της Ένωσης Γονέων, με στόχο εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης.
Κατά την συνάντηση και με γνώμονα την αποφυγή ταλαιπωρίας μαθητών και γονέων, συν αποφασίστηκε ότι όσοι γονείς επιθυμούν μετεγγραφή του παιδιού τους σε άλλο Γυμνάσιο του Δήμου, μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση στο 1ο γυμνάσιο του δήμου Παιανίας και στο Γυμνάσιο υποδοχής.








Διαβάστε επίσης
 
Παιανία - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία Καραμέρου σε Παιανία και Γλυκά...
 
Παιανία - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δήμος Παιανίας: Mήνυμα ισότητας και κατάρριψης...
 
Παιανία - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δήμος Παιανίας: Έργα 250.000 ευρώ στους...
 
Παιανία - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δήμος Παιανίας: Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης για...





Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
6:47 πμ - 8:03 μμ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Παιανία
Δήμος Παιανίας: Διευρυμένη συνάντηση για το 1ο Γυμνάσιο Παιανίας
Διαβάστηκε 3430 φορές

27-05-2025
Από τo Dimotisnews
aboutus





Τηλέφωνο επικοινωνίας
6977232183
Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ.: 262003
www.dimotisnews.gr © 2012 - 2026 All rights reserved
Ανάπτυξη εφαρμογής DimotisApp PWA από την Adwapps