×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
7:41 πμ - 6:38 μμΕΙΔΗΣΕΙΣ - Νέα Μάκρη
«Άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την φύλαξη και προστασία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, των μαθητών και των δασκάλων του»
Διαβάστηκε 597 φορές

22-10-2019
Από τo Dimotisnews

Επιστολή - Αίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης προς το Δήμο Μαραθώνος, με αφορμή την τοποθέτηση φιαλών προπανίου στον προαύλιο χώρο του, που αφορά στην ασφάλεια του σχολείου


Από: ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Προς:
1) ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
2) ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
3) ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
4) ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Κοινοποιούμενη προς:
1) ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
2) ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
3) ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ και
4) Τ.Α. ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ


ΑΙΤΗΣΗ

Στις 31-5-2017, άγνωστοι τοποθέτησαν, κατά τις πρωινές ώρες, εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου μας και στο όμορο (από την πλευρά της Λεωφόρου Μαραθώνος) με αυτό οικόπεδο, ανοιχτές φιάλες υγραερίου και προπανίου οι οποίες, ακόμα και την ώρα προσέλευσης των μαθητών ανέδυαν αέρια. Αμέσως μόλις έγιναν αντιληπτές κλήθηκε η ασφάλεια και η πυροσβεστική υπηρεσία και οι φιάλες απομακρύνθηκαν. 
Την 1-6-2017 άγνωστοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας και, με μία ξύλινη σανίδα οικοδομής, προέβησαν στη θραύση τζαμιού τάξης του ισογείου, γεγονός που έγινε άμεσα αντιληπτό από το διευθυντή του σχολείου μας, λόγω της ύπαρξης συναγερμού στο κεντρικό σχολικό κτίριο, οπότε και κλήθηκε η αστυνομία. Παρά το γεγονός ότι στο σχολείο μας τα επεισόδια βανδαλισμού και κλοπών είναι συχνά (περιστατικά για τα οποία έχουν ενημερωθεί τόσο η αστυνομία όσο και η δημοτική αρχή), ο δε προαύλιος χώρος του αποτελεί καθημερινό νυχτερινό στέκι ατόμων που, μεταξύ άλλων, κάνουν χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών (επίσης γεγονός γνωστό τόσο στην αστυνομία όσο και στη δημοτική αρχή αφού το έχουμε καταγγείλει τόσο εμείς όσο και οι διαμένοντας στα γειτονικά σπίτια), κρίνουμε ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά (της 31ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου) αποτελούν σημαντική και επικίνδυνη κλιμάκωση των επεισοδίων αυτών και μας δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες ότι πλέον διακυβεύεται η ασφαλής παραμονή των παιδιών μας και των δασκάλων τους στο σχολείο μας.
Δυνάμει της από 1-6-2017 και με αρ. πρωτ 10911/1-6-2017 αίτησής μας που απευθυνόταν προς την Αντιδήμαρχο Παιδείας, το γραφείο παιδείας και τη δημοτική αστυνομία του Δήμου Μαραθώνος αιτούμασταν την άμεση φύλαξη του σχολείου μας (εσωτερικά). Δια του από 1-6-2017 εγγράφου της Αντιδημάρχου Παιδείας, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι η δημοτική αρχή «έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλισθεί η τάξη και η ασφάλεια όλων, αρχής γενομένης από σήμερα». Άλλωστε την ίδια ημέρα προφορικά η ίδια η Αντιδήμαρχος κα Δήμητρα Λαμπαρού, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και την επείγουσα ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα φύλαξης του σχολείου μας, μας δήλωσε ότι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου θα αναλάβει τη φύλαξη των εσωτερικών χώρων του σχολείου μας κατά τις νυχτερινές ώρες. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Συλλόγου μας με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μπερτόλη Πέτρο, όλες οι παραπάνω διαβεβαιώσεις της κας Αντιδημάρχου διαψεύστηκαν πανηγυρικά, αφού, όπως ο κ. Μπερτόλης μας ενημέρωσε, οι δημοτικοί αστυνομικοί, εργάζονται μέχρι τις 22.00, συνεπώς δεν μπορούν να παρευρίσκονται στο σχολείο μας κατά τις μη εργάσιμες ώρες τους. Κατόπιν τούτου, επικοινωνήσαμε με την κα Λαμπαρού προκειμένου να μας ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να μας πει τελικά ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προέβη ή θα προβεί η δημοτική αρχή για να εξασφαλισθεί η τάξη και ασφάλεια του σχολείου μας. Η απάντηση ήταν ότι πράγματι η δημοτική αστυνομία δεν θα αναλάβει την φύλαξη του σχολείου μας και ότι αιτήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Μάκρης να προβαίνει κατά τις νυχτερινές ώρες σε τακτικές περιπολίες του εξωτερικού χώρου του σχολείου μας. Όμως, την ίδια διαβεβαίωση μας είχε δώσει και στις 20 Μαρτίου 2017 εγγράφως μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (κατόπιν σχετικού αιτήματός μας), και παρ’ ολ’ αυτά τα περιστατικά βίας και βανδαλισμών εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα, με κορωνίδα αυτών τα προαναφερόμενα. Να σημειωθεί ότι κατά την ίδια ημερομηνία (20 Μαρτίου 2017) η κα Αντιδήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα μας ενημερώσει για την ημέρα που θα γίνει η συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής κατά την οποία θα ελάμβανε χώρα διεξοδική συζήτηση του αιτήματός μας, κάτι που ουδέποτε συνέβη. 
Εξ όσων γνωρίζουμε, από την 1η Ιουνίου και μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει χώρα κανένα μέτρο προστασίας και φύλαξης του σχολείου μας. 
Είναι λοιπόν προφανής η κατεπείγουσα ανάγκη να ληφθούν αποτελεσματικότερα μέτρα προφύλαξης και προστασίας του σχολείου μας προκειμένου να διαφυλαχτεί καταρχήν και κυρίως η ασφάλεια των παιδιών μας και των δασκάλων τους αλλά και του, σημαντικής αξίας, εκπαιδευτικού υλικού που υπάρχει στο σχολείο, το οποίο, σημειωτέον, σε περίπτωση κλοπής του δεν προβλέπεται αλλά και δεν δύναται να αντικατασταθεί, αφού κατά το μεγαλύτερο μέρος του έχει αποκτηθεί μέσω δωρεών ιδιωτών. 
Κατόπιν των ανωτέρω, και σε συνέχεια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας που έλαβε χώρα την 1η Ιουνίου 2016, η οποία ήταν σε πλήρη απαρτία, αιτούμαστε την άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την φύλαξη και προστασία του σχολείου, των μαθητών και των δασκάλων του.
Πρότασή μας είναι να λάβουν χώρα τα κάτωθι:
Α) λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, την απευθείας ανάθεση χωρίς προηγούμενη απόφαση δημοτικού συμβουλίου (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 209 παρ. 9 του Ν. 3463/2006, όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/2008) της φύλαξης εσωτερικά του σχολείου μας, σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης (security) μέχρις ότου λάβει χώρα το υπό (Β)
Β) την εγκατάσταση περιμετρικού συναγερμού (κατά τα πρότυπα του 1ου Λυκείου Νέας Μάκρης) σε όλο το μήκος της εξωτερική περίφραξης του σχολείου, αλλά και την επέκταση του ήδη υπάρχοντος συναγερμού (που καλύπτει μόνον το κεντρικό κτίριο του σχολείου) στα παράθυρα του ισογείου ολόκληρου του σχολείου.
 Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την υλοποίηση των αιτημάτων μας και την έγγραφη ενημέρωσή μας σχετικά με αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι για τη διαφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων και αιτημάτων μας, θα προβούμε σε δραστικές κινητοποιήσεις και ενέργειες (δικαστικές και εξωδικαστικές), οι οποίες, να σημειωθεί, προς το παρόν ανεστάλησαν λόγω της εθελοντικής, εκ μέρους του Προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας, ανάληψης της υποχρέωσης, για το διάστημα μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, ήτοι την 15η Ιουνίου, να μεταβαίνει στο σχολείο δύο ώρες πριν την προσέλευση των μαθητών και δασκάλων και να ελέγχει τον προαύλιο χώρο για την ύπαρξη τυχόν επικίνδυνων αντικειμένων. 
Συνημμένα σας υποβάλλουμε:
Α) Αντίγραφο της με αρ. πρωτ. 1020/1/62-γ και από 16-6-2017 βεβαίωσης του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Μάκρης, που αφορά στα περιστατικά που έλαβαν χώρα στις 31-5-2017 (σχετ.1) 
Β) Αντίγραφο της με αρ. πρωτ. 1020/1/62-β και από 7-6-2017 βεβαίωσης του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Μάκρης, που αφορά στα περιστατικά που έλαβαν χώρα την 1η -6-2017 (σχετ.2) 
Γ) Την από 20 Μαρτίου 2017 απάντηση της αντιδημάρχου Παιδείας κας Δήμητρας Λαμπαρού στο από 13 Μαρτίου 2017 αίτημά μας (το οποίο επισυνάπτεται επίσης) (σχετ. 3)
Δ) Αντίγραφο της με αριθ. πρωτ. 1020/1/62-δ βεβαίωσης του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Μάκρης, που αφορά στην κλοπή από αίθουσα του σχολείου ενός προτζέκτορα μάρκας EPSON μαζί με την μεταλλική του βάση η οποία στηριζόταν στο ταβάνι (σχετ. 4)
Ε) Αντίγραφο του με αριθ. πρωτ. 10889/1-6-2017 εγγράφου της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Δήμητρας Λαμπαρού με θέμα «ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ» (σχετ.5), σύμφωνα με το οποίο «Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει τα φαινόμενα μίσους και βίας που παρουσιάστηκαν κατά της ασφάλειας των μαθητών και των κατοίκων του Δήμου μας και τις φθορές που έγιναν στο κτίριο και τον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεας Μάκρης. Έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλισθεί η τάξη και η ασφάλεια όλων, αρχής γενομένης από σήμερα»
ΣΤ) Αντίγραφο της από 1-6-2017 αίτησης του Συλλόγου μας, απευθυνόμενο προς την Αντιδήμαρχο Παιδείας, το Γραφείο Παιδείας και τη Δημοτική Αστυνομία για την άμεση φύλαξη του σχολείου μας, κατά τις ώρες μη λειτουργίας του (το έγγραφο αυτό κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου και έλαβε αρ. πρωτ. 10911/1-6-2017) (σχετ. 6) και
Ζ) Αντίγραφο του ηλεκτρονικού μηνύματος που αποστείλαμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Παιδείας του Δήμου μας στις 9 Ιουνίου 2017, με αίτημα να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες η Δημοτική Αρχή έχει προβεί «προκειμένου να εξασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια όλων» όπως δεσμεύτηκε με το παραπάνω συνημμένο με αρ. πρωτ. 10889/1-6-2017 έγγραφό της η Αντιδήμαρχος Παιδείας (σχετ. 7). Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. 

Νέα Μάκρη, 19-6-2017

Με τιμή
Το Δ.Σ του Συλλόγου 

Α/α:
Η Πρόεδρος, Μαρίνα Ντερμπεντέρη και
Η Γραμματεάς, Ελένη Ωρολογά