«Το καλάθι της αλληλεγγύης», από την Περιφέρεια Αττικής, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τους παραγωγούς και πωλητές Λαϊκών Αγορών
×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
6:12 πμ - 8:49 μμ



LIFESTYLE - Ανατολική Αττική
«Το καλάθι της αλληλεγγύης», από την Περιφέρεια Αττικής, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τους παραγωγούς και πωλητές Λαϊκών Αγορών
Διαβάστηκε 4630 φορές

18-10-2022
Από τo Dimotisnews


Έναρξη της Δράσης σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου η δράση της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τους παραγωγούς και πωλητές Λαϊκών Αγορών, με στόχο την προσφορά προϊόντων, από τους πάγκους της λαϊκής αγοράς, σε κοινωφελείς φορείς, καθώς και τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων που δεν αγοράζονται.

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας καθιερώνεται σημείο προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο σε κάθε λαϊκή αγορά, όπου καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι θα προσφέρουν στο «καλάθι της αλληλεγγύης» προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια θα διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες.

Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων  Λαϊκών Αγορών και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.

Πρόγραμμα Λαϊκών Αγορών

Στο πλαίσιο της δράσης, ακολουθεί το πρόγραμμα με τις Λαϊκές Αγορές και τους Φορείς, όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά από σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου:

- Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή της Πηγάδας (οδός Θεοτόκη) για το Γηροκομείο Πειραιά

- Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή του Γαλατσίου, (οδός Καραϊσκάκη)  για το Γηροκομείο Αθηνών

- Κάθε Τετάρτη στη Λαϊκή του Αγίου Παύλου (οδός Ψαρών) για την Κιβωτό του Κόσμου

- Κάθε Τετάρτη στη Λαϊκή της Πλατεία Αμερικής, (οδός Φυλής) για το Άσυλο Ανιάτων.

- Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή της Βάρης, στην Ανατολική Πλευρά της Παραλίας για τα Παιδικά Χωριά SOS

- Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή των Βριλησσίων (οδός Αναλήψεως) για το Ίδρυμα Χατζηκώνστα

- Κάθε Παρασκευή στη Λαϊκή της Καλλιθέας (οδός Αριστείδου) για τον Ιερός Ναό Αγίας Φωτεινής Ιλισσού

- Κάθε Σάββατο στη Λαϊκή της Καλλίπολης (οδός Χατζηκυριάκου Μαρίας) για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Γ. Πατούλης: «Με βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στον καθημερινό τους αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Παραμένουμε στο πλευρό τους»

Αναφερόμενος στη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, προχωρούμε σε ακόμα μια δράση προσφοράς. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε ως Περιφέρεια με τους τρεις Προέδρους των Ομοσπονδιών των εμπόρων, τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών αλλά και με το Όλοι μαζί μπορούμε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία τον Πρόεδρο του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» Γ. Σπανολιό, τους Προέδρους των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Πωλητών Λαικών Αγορών Δ. Μουλιάτο και Π. Μόσχο, τον Διευθυντή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Χ. Πασβαντίδη αλλά και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Λαϊκών Αγορών Σ. Μελά. Μέσα από τη δράση αυτή, κάθε μέρα θα συγκεντρώνονται ποιοτικά προϊόντα σε διακριτό χώρο και θα διατίθενται σε κοινωφελείς οργανισμούς. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε επιβεβαιώνοντας τα μεγάλα αποθέματα κοινωνικής ευαισθησίας που έχει η ελληνική κοινωνία. Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες πράξεις, προσβλέπει στη δημιουργία πρότυπων Λαϊκών Αγορών στην Αττική, με αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, με κοινωνικό πρόσωπο και περιβαλλοντική ευαισθησία».









Διαβάστε επίσης
 
Ανατολική Αττική - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Σαμέλης: «Επιλέγω να παραμένω πιστός...
 
Ανατολική Αττική - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ποιον δήμαρχο απειλεί να «καθαρίσει» η…...
 
Ανατολική Αττική - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την παραίτηση της Σοφίας Ζαχαράκη ζητά...
 
Ανατολική Αττική - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοφανής συμμετοχή της νεολαίας στην πρώτη...





Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
6:12 πμ - 8:49 μμ

LIFESTYLE - Ανατολική Αττική
«Το καλάθι της αλληλεγγύης», από την Περιφέρεια Αττικής, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τους παραγωγούς και πωλητές Λαϊκών Αγορών
Διαβάστηκε 4630 φορές

18-10-2022
Από τo Dimotisnews
aboutus





Τηλέφωνο επικοινωνίας
6977232183
Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ.: 262003
www.dimotisnews.gr © 2012 - 2026 All rights reserved
Ανάπτυξη εφαρμογής DimotisApp PWA από την Adwapps