Ο ΑΠΣ Μιλτιάδης Μαραθώνα θα διοργανώσει για ακόμα μία φορά, πολιτιστική εκδρομή τις ημέρες των εορτών, την Κυριακή 8/1/2023.
Σημείο συνάντησης για φέτος ο Άγιος Πέτρος στον Διόνυσο στις 9:30.
Η διαδρομή είναι στην Ραπεντώσα και το μήκος συνολικά 8 χιλιόμετρα, με βαθμό δυσκολίας 2 ακόμα και για παιδιά.
Η περιοχή της Ραπεντώσας ήταν γενικά δασική, καλυμμένη με μεγάλο πευκοδάσος, το οποίο όμως κάηκε στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Γραμματικό και έφτασε μέχρι την Πεντέλη, τον Αύγουστο του 2009. Όμως, η ρεματιά μέσα στην οποία βρίσκεται ο καταρράκτης, λόγω του είδους των δέντρων που φύονται εκεί (πλατάνια, λεύκες, κλπ), αντιστάθηκε στη φωτιά και φαίνεται πλέον σαν μια όαση μέσα στην έρημο. Γι αυτό και αποτελεί ένα φυσικό τοπίο άξιο να επισκεφτεί πολλές φορές κάποιος που αγαπάει τη φύση και θέλει να περάσει ένα κυριακάτικο πρωινό μακριά από την πόλη.
Θα χρειαστείτε σακίδιο, κατάλληλα παπούτσια, ζεστά ρούχα και ότι άλλο θέλετε. Ο ΑΠΣ Μιλτιάδης θα σας χορηγήσει νερά και τοστ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976608716.
Οπλιστείτε λοιπόν με την καλύτερη σας διάθεση και ας αποχαιρετήσουμε το 2022 με μια εκδρομή στην φύση.