Αττικός Κύκλος Συνεργασίας & Εμπιστοσύνης: Το μάρμαρο για τέλος ταφής, θα το πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής
×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
6:14 πμ - 8:48 μμ



ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Αττική
Αττικός Κύκλος Συνεργασίας & Εμπιστοσύνης: Το μάρμαρο για τέλος ταφής, θα το πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής
Διαβάστηκε 1530 φορές

27-05-2025
Από τo Dimotisnews


Χαράτσι 200 εκατομμύρια ευρώ από την απόφαση του ΕΔΣΝΑ

«Κεραυνός εν αιθρία» η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ στις 27.12.2024 για την τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ έτους 2025, με την οποία καθόρισε τις αποδόσεις των Δήμων (εισφορών και τέλους ταφής κατ’ άρθρο 38 του ν. 4819/2021).

Οι Δήμοι «πιάστηκαν απροετοίμαστοι» αφού καλούνται «κατεπειγόντως» να καλύψουν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ που δεν ενέταξαν στον προϋπολογισμό τους αφού δεν είχε προηγηθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ.

Και πως θα καλυφθεί το ποσό αυτό; 

Είναι προφανές ότι ο λογαριασμός θα σταλεί στους πολίτες της Αττικής μέσω της αναμενόμενης αύξησης των δημοτικών τελών.

Κατά της επιβολής του τέλους ταφής των απορριμμάτων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και μεγάλος αριθμός Δήμων της χώρας μεμονωμένα καθώς οδηγούνται σε οικονομική δυσπραγία.

Ο ΕΔΣΝΑ μπορεί, όπως σε σχετικές ανακοινώσεις εκπρόσωποί του αναφέρουν, να εφάρμοσε τον νόμο κατά γράμμα, όμως ως αυτοδιοικητικός φορέας (Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ θυμίζουμε είναι ex officio ο Περιφερειάρχης ή όποιος αυτός ορίσει στη θέση του - αντιπεριφερειάρχης ή περιφερειακός σύμβουλος) θα πρέπει να έχει μια σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τα μέλη του, που εκ του νόμου είναι οι Δήμοι της Αττικής.

Κατανοούμε ότι ο ΕΔΣΝΑ βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, με καταγεγραμμένες απλήρωτες υποχρεώσεις, όπως ενημερωνόμαστε με συγκεκριμένα στοιχεία και με έναν διαχειριστικό έλεγχο που αναμένεται να ολοκληρωθεί εδώ και ένα έτος, όμως η διοίκησή του θα πρέπει να επιλέξει θέση.

Θα αφουγκραστεί τα σοβαρά ζητήματα που θέτουν τα μέλη τουΕΔΣΝΑ; 

Κατανοεί ότι πρέπει να θέσει τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων που αναδεικνύουν τα μέλη του ΕΔΣΝΑ στην κυβέρνηση;

Ενόψει και της αναμονής έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που συνεδρίασε μόλις πρόσφατα, στις 3 Δεκεμβρίου 2024.

Καλούμε:

- Τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ να «παγώσει» την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τις εισφορές των Δήμων και το τέλος ταφής 

- Τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να πάρει πολιτική θέση κατά τους τέλους ταφής που καθόλου επικοινωνιακό δεν είναι αφού στο τέλος της ημέρας «οι πολίτες της Αττικής θα πληρώσουν το μάρμαρο»









Διαβάστε επίσης
 
Αττική - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το «έξυπνο» παγκάκι που… παρακολουθεί τον...
 
Αττική - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ξανά στο σκαμνί ο δήμαρχος Αλίμου,...
 
Αττική - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ανασχηματισμός… ακυρώθηκε πριν καν εφαρμοστεί;...
 
Αττική - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Με δικά του συνεργεία...





Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
6:14 πμ - 8:48 μμ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Αττική
Αττικός Κύκλος Συνεργασίας & Εμπιστοσύνης: Το μάρμαρο για τέλος ταφής, θα το πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής
Διαβάστηκε 1530 φορές

27-05-2025
Από τo Dimotisnews
aboutus





Τηλέφωνο επικοινωνίας
6977232183
Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ.: 262003
www.dimotisnews.gr © 2012 - 2026 All rights reserved
Ανάπτυξη εφαρμογής DimotisApp PWA από την Adwapps
Share This
Powered by Adwapps