×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
7:41 πμ - 6:38 μμΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - Μαραθώνας
Δύο δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα ολοκλήρωσαν τη λειτουργία τους για τη χειμερινή σαιζόν 2017 τις προηγούμενες ημέρες
Διαβάστηκε 555 φορές

22-10-2019
Από τo Dimotisnews
Συγκεκριμένα την Τρίτη, 9 Μαΐου, ήταν η τελευταία συνάντηση της δράσης «Κάθε Τρίτη και κάτι άλλο» με προσκεκλημένη μας τη Συγγραφέα παιδικών βιβλίων και Μουσικό,  Μάρω Θεοδωράκη.
Τη Δευτέρα, 29 Μαΐου, έκλεισε ο κύκλος του νεοσύστατου Θεατρικού μας Εργαστηρίου, με την παρουσία του καταξιωμένου τραγουδιστή, Βασίλη Λέκκα, και της ταλαντούχου πιανίστριας, Ζαφειρίας Βασιλείου,  ως φινάλε της μαθητείας μας στο Σαίξπηρ, που μάλιστα -μια και εργαστήρι- μπήκαν στον κόπο να μας διδάξουν τραγούδια λαϊκά από τα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ, όπως ακριβώς εκτελούνταν και ακούγονταν στην εποχή τους. 
Τα τραγούδια «έδενε» με τα αντίστοιχα κείμενα η σκηνοθέτης και πολύτιμη συνεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου, Νανά Νικολάου.
Στο ταξίδι αυτό που ξεκίνησε τον Ιανουάριο περάσαμε καλά! 
Μας δόθηκε η ευκαιρία, να επικοινωνήσουμε, να συνομιλήσουμε, να εκφράσουμε τις απόψεις μας, να δεθούμε, να πράξουμε, να αυτοσχεδιάσουμε, να διδαχθούμε, να πάρουμε απαντήσεις σε καίρια ζητήματα, αλλά και να ανατραπούν θέσεις μας και ιδέες παγιωμένες.
Τα θέματα ποικίλα: τέχνης, πολιτισμού, ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά, αλλά και αυτά τα απλά που συναντάμε στην καθημερινότητά μας και στις μεταξύ μας σχέσεις. Άλλοτε νιώθαμε παιδιά, άλλοτε σοβαρεύαμε, συναισθανόμενοι τις ευθύνες μας απέναντι στη ζωή και τον τόπο μας, μα πάντα αποχωρούσαμε με χαμόγελο, βλέποντας με αυτό το άλλο  μάτι τα πράγματα και με αισιόδοξη διάθεση περιμέναμε το κάτι άλλο της επόμενης Τρίτης και τη μυσταγωγία και τη μέθεξη στη θεατρική Τέχνη κάθε Δευτέρα.
Είχαμε την τύχη να βρίσκονται ανάμεσά μας, «στην πόρτα μας», σημαντικοί και χαρισματικοί άνθρωποι του Πνεύματος και της Τέχνης, από τους καλύτερους στο χώρο τους. 
Η πάγια επιδίωξή μας και το ύψιστο χρέος μας προς τον πολίτη θεωρούμε ότι επετεύχθησαν. Μέσα σ’ αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο, είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητούμε σταθερές και να επενδύουμε σε διαχρονικές αξίες, τέτοιες που προσφέρει η Τέχνη κι ο Πολιτισμός. Οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στον ανελέητο προσανατολισμό της σύγχρονης πραγματικότητας στο ευτελές. Χρέος μας να μην παγιώσουμε το τέλμα και να επαναφέρουμε στη ζωή μας το Υψηλό…
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν η πυξίδα μας και το μέτρο της επιτυχίας. Συγκινητική η προσέλευση, όπου διεφάνη και η δίψα για μια διαφορετική τροφή. Αυτό είναι και η ανταμοιβή μας, ένας κότινος…   
Ευχαριστούμε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν! Ευχαριστούμε και όλους τους δασκάλους μας και τους προσκεκλημένους μας που ανταποκρίθηκαν ασμένως στο κάλεσμα. Πίστεψαν κι αυτοί ότι κάτι καλό γίνεται σ’ αυτή τη γωνιά του Δήμου Μαραθώνα, στον ταπεινό, μα φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του 1ου Λυκείου Νέας Μάκρης που φιλοξενεί τις δράσεις μας. 
Υποχρέωσή μας να κρατάμε πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής…
Δεσμευόμαστε για την επόμενη περίοδο!
Έχουμε, όμως, εκπλήξεις και για τη θερινή περίοδο, γιατί και τα άλλα τμήματά μας δουλεύουν πυρετωδώς.
Η Κεντρική Σκηνή ανεβάζει το έργο «Το σακάκι που βελάζει», σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη, η Νεανική τη «Μήδεια» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Πελαγίας Αγγελίδου, η Σκηνή του Βαρνάβα τις «Εκκλησιάζουσες», ενώ θα μας εκπλήξουν και οι έφηβοί μας με Γκολντόνι, υπό την Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου, αλλά και τα μικρά μας από τα τμήματα των Θεατρικών Παιχνιδιών ετοιμάζουν τις δικές τους τελικές δράσεις.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μας που διαθέτουν και μεράκι, και γνώση, αλλά και υπομονή…
Καλό καλοκαίρι σε όλους και του χρόνου, πείτε το και στους φίλους σας για είναι κι αυτοί μαζί μας!

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα
Ευαγγελίου-Ρίζου Χ.- Αναστασία