Η ζωγραφική του Στρατάκη, μέσα από έναν μεγαλοφυή συνδυασμό δεξιοτήτων, απογειώνει και προσγειωθεί ταυτόχρονα τον θεατή και τον καθηλώνει με την εντυπωσιακή ευρύτητα μιας ανώτερης καλλιτεχνικά έκφρασης. Αυτής ακριβώς, που καθιστά τη ζωγραφική του μεγαλειώδη και συγκλονιστική.
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο 10π.μ.-2μ.μ.
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10π.μ. - 2μ.μ. & 5μ.μ. - 8μ.μ.
Κυριακή Κλειστά.
Είσοδος Ελεύθερη.
Νίκος Στρατάκης (www.nikosstratakis.com)
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1960. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τους Γιάννη Μόραλη και Δημήτρη Μυταρά (ζωγραφική) και Βασίλη Βασιλιάδη (σκηνογραφία). Ως φοιτητής εργάστηκε ως βοηθός σκηνογράφου και σκηνογράφος σε Ελληνικές και διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές. Από την αποφοίτησή του και μετά εργάζεται αποκλειστικά ως ζωγράφος. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές Ελληνικών μουσείων, υπουργείων και σημαντικών ιδιωτικών συλλογών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει χαρακτηριστεί ως ο πρωτοπόρος του νεο-ακαδημαϊσμού στην Ελληνική ζωγραφική, όντας ο πρώτος από μια ομάδα Ελλήνων ζωγράφων που, παρά την κυριαρχία του μοντερνισμού στην τέχνη, άρχισαν να ζωγραφίζουν όπως οι παλαιότερες γενιές ζωγράφων. Τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι η νοσταλγία για τη ζωγραφικής της παλαιάς σχολής, τα πινέλα, τους καμβάδες και το άγγιγμα σε μια επιφάνεια ζωγραφικής, που γεννάει ένα ποιητικό ταξίδι προς το κλασικό όραμα της τέχνης. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως οι Έλληνες «προ-ραφαηλίτες» ή νεο-ναζαρινοί ζωγράφοι.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
1990 Γκαλερί «Ώρα», Αθήνα - Γκαλερί Μηλιές Πηλίου.
1991 Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, Αθήνα - Γκαλερί «Εποχές». Αθήνα.
1992 Γκαλερί «Ώρα». Αθήνα
1993 Γκαλερί «Μιράντα». Ύδρα - Γκαλερί «Χρύσα». Κατερίνη.
1994 Γκαλερί «Άννυ Μπαλτά». Θεσσαλονίκη.
1995 Γκαλερί «Αίθουσα Τέχνης Αθηνών». Αθήνα
1997 Γκαλερί «Χρύσα». Κατερίνη.
1999-2007 Αποκλειστική εκπροσώπηση από τη Γκαλερί «Rarity» στη Μύκονο.
2016 «Ανέσπερο Γαλάζιο». S.G. Art Gallery. Αθήνα
2018 «Πρόσφατες Δημιουργίες». Imperial Hotel & Resort, Κέρκυρα - «Olive and Culture», The Life Goddess, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
2018-2019«Olive and Culture», Γκαλερί «Χρύσα» Κατερίνη
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΕΧΝΗΣ
2019 Art Revolution Taipei. Taipei, Taiwan - Swiss Art Expo. Zurich, Switzerland
ΔΙ.ΜΑ.Κ.Ε.Τ. (www.imvac.gr)
Το 2017, ο Μάριος Αρμάος οραματίστηκε τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Marathon Art Festival» ο οποίος και ιδρύθηκε με την συμβολή και υποστήριξη αξιόλογων φιλότεχνων μελών. Ακολούθησαν οι θεσμικές εικαστικές δράσεις «Μαραθώνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής», «Marathon Art Gallery» και «Marathon Open Art» που συνεχίζονται αδιαλείπτως.
Το 2023, το «Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών (ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ)» βρήκε πολύ γρήγορα σημαντικούς ένθερμους υποστηρικτές και αρωγούς, όχι μόνο τον ζωγράφο Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής αλλά και μίας πλειάδας εικαστικών.
Εικαστικών με σημαντική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και ταλαντούχων νεότερων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Σώτος Αλεξίου, Κάτια Βαρβάκη, Στάθης Βατανίδης, Βασίλης Βλάχος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Ιωάννης Κούτρικας, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρία Κτιστοπούλου, Αθηνά Λατινοπούλου, Κατερίνα Μαρούδα, Θεόδωρος Πανταλέων, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρήνας, Βασίλης Σολιδάκης, Νίκος Στρατάκης, Βασιλική Φίλου, Μανώλης Χάρος, Gilda Frumkin και άλλοι.
Το Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ, υλοποιήθηκε με όραμα την προώθηση του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, την επαφή των φιλότεχνων με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και τους δημιουργούς μέσω εκθέσεων και εικαστικών events καθώς και την εξοικείωση και εκπαίδευση του κοινού μέσα από ειδικά προγράμματα, σεμινάρια, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις, όχι μόνο για τις διάφορες εκφράσεις της Τέχνης όπως η ζωγραφική, η αγιογραφία, η
γλυπτική, η χαρακτική, η εικονογράφηση αλλά και την ίδια την «Ιστορία της Τέχνης».
Ως κέντρο που προάγει την Τέχνη και τον Πολιτισμό, παρέχει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες να εκθέσουν το έργο τους είτε ατομικά είτε συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις.
Οι φιλότεχνοι μπορούν να επισκέπτονται τις εκθέσεις και τα σεμινάρια Τέχνης που ανά καιρούς διοργανώνονται. Για τους έχοντες καλλιτεχνική δημιουργική διάθεση, λειτουργούν εκπαιδευτικά επιμορφωτικά προγράμματα με εισηγητές και διδασκάλους τους ζωγράφους Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου και Αχιλλέα Αϊβάζογλου για τη ζωγραφική τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, τον αγιογράφο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για τα μαθήματα αγιογραφίας και τον Βασίλη Βλάχο για τα μαθήματα χαρακτικής.
Επειδή πιστεύουμε και επενδύουμε στη συλλογικότητα και τα αποτελέσματα της, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις επιμελητών, Ιστορικών Τέχνης και εικαστικών φορέων ώστε το εγχείρημα μας, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Τέχνη όχι μόνο για τον Μαραθώνα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όπως π.χ. συνέβη με τον Αθανάσιο Θεοτόκη, σύμβουλο Καλών Τεχνών στην επιμέλεια των εκθέσεων και την Ρουμπίνη Βρυώνη στις Δημόσιες Σχέσεις που μας υποστηρίζουν αφιλοκερδώς από τα πρώτα βήματα μας.