×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
6:43 πμ - 8:14 μμΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Παιανία
Η Παιανία συνεχίζει με τον ίδιο Δήμαρχο
Διαβάστηκε 7268 φορές

04-04-2019
Από τo Dimotisnews


Σπύρος Στάμου: «Οι πράξεις λένε πάντα την αλήθεια»

Πρωτοφανής σε μέγεθος, δυναμισμό και πανηγυρικό τόνο η εκδήλωση για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιανίας, για την Δημοτική Ενότητα Παιανίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στο Μουσείο Βορρέ.
Ένας θεαματικός απολογισμός του «τι παραλάβαμε» και τι «παραδίδουμε» πληθώρα έργων, αλλά κι άκρως επιτυχημένη προεκλογική εκδήλωση για όσα επίσης, σπουδαία, θ’ ακολουθήσουν στον Δήμο Παιανίας - Γλυκών Νερών υπό την… μπαγκέτα του δημάρχου κ. Σπύρου Στάμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ οποιοσδήποτε δήμαρχος θα προτιμούσε να διοργανώσει μία συγκέντρωση για αμφότερες τις περιοχές του ενιαίου Δήμου, ο κ. Σπύρος Στάμου τόλμησε -όντας σίγουρος για το αποτέλεσμα- να διοργανώσει δύο διαφορετικές εκδηλώσεις. Σύντομα λοιπόν, το σκηνικό της περασμένης Κυριακής αναμένεται να επαναληφθεί και στα Γλυκά Νερά με τον απολογισμό έργων που έχουν πραγματοποιηθεί στην εν λόγω πόλη, καταδεικνύοντας έτσι -από πλευράς Δημοτικής Αρχής- πόσο ισότιμα υπολογίζονται, εκπροσωπούνται και αναδεικνύονται οι Δημοτικές Ενότητες.
Ο χώρος του μουσείου «σείστηκε» είναι αλήθεια, από τους εκατοντάδες (κοντά στα 1.000 άτομα) πολίτες -Παιανιώτες στο σύνολό τους- οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρόν στην εκδήλωση, τιμώντας τον δήμαρχο κ. Σπύρο Στάμου και τους συνεργάτες του, για τις υπηρεσίες τους, εδώ και πέντε χρόνια. Αναφορικά δε, με τους συνεργάτες του, ο δήμαρχος Παιανίας ευχαρίστησε αρκετές φορές τον πρώην δήμαρχο Γλυκών Νερών κ. Λάμπρο Κασαγιάννη, ο οποίος κοσμεί πλέον, τον Συνδυασμό του, καθώς και τους κ.κ. Γιώργο Δάβαρη, Θανάση Χατζηδάβαρη και την κα Ξένια Μπαλκανά - Ντούγια, οι οποίοι απέσυραν τις υποψηφιότητες για τη δημαρχία και συνεργαζόμενοι με τον δήμαρχο κ. Σπύρο Στάμου, προχωρούν ενωμένοι για το συμφέρον των δημοτών των πόλεων της Παιανίας και των Γλυκών Νερών!
Ιδιαίτερες ήταν και οι ευχαριστίες του κ. Σπύρου Στάμου προς τον ευεργέτη κ. Θανάση Μαρτίνο για τη χορηγία κατασκευής του νέου υπερσύγχρονου δημαρχιακού μεγάρου, ενώ το γεγονός ότι ο Δήμος Παιανίας - Γλυκών Νερών επιλέχθηκε να είναι και ο πρώτος στα Μεσόγεια όπου θα κατασκευαστεί η αποχέτευση, τονίστηκε μ’ έμφαση.
Μία ακόμα πρωτιά για τον Δήμο Παιανίας - Γλυκών Νερών είναι ότι είναι απαλλαγμένος από χρέη, κάτι για το οποίο ο κ. Σπύρος Στάμου δεν παρέλειψε επίσης, να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του, για την τιτάνια χρόνια προσπάθεια τους.
Πολλοί αυτοδιοικητικοί της Ανατολικής Αττικής παρακολούθησαν την εκδήλωση του Απολογισμού, μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν: ο δήμαρχος Μαρκοπούλου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Μεθενίτης, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεωργία Μπαντούνα, Χριστίνα Τσαντούλη και Χρήστος Καλαποθαράκος και Χριστίνα Παπαθανασίου -όλοι τους με τον Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού- οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννα Κουλουβράκη, Χριστίνα Λυμπερόπουλου και Θανάσης Κατσιγιάννης με τον Συνδυασμό του Γιώργου 
Πατούλη και ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης και πρόεδρος της ΕΝΑ Νεκτάριος Καλαντζής.

Απολογισμός έργων 2014-2019

Αποχέτευση
Αντιμετωπίσαμε τον κινδυνο της απένταξης του έργου. Το έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 30% της υλοποίησής του, μετά την αδυναμία του πρώτου αναδόχου για την ολοκλήρωσή του. Πολύ σύντομα οι εργασίες θα συνεχιστούν με τον δεύτερο ανάδοχο.

Νέο Δημαρχείο
Πρόκειται για ένα κτίριο 2000 τετραγωνικών μέτρων, σύγχρονο και λειτουργικό, που θα κτιστεί ανάμεσα στις δύο πόλεις μας την Παιανία και τα Γλυκά Νερά. Η διαδικασία μελέτης και αδειοδότησης έχουν ήδη δρομολογηθεί (εξασφαλίστηκε η έγκριση από την Πολεοδομία για την ανέγερση), χρηματοδότης και χορηγός είναι ο επιφανής εφοπλιστής, Αθανάσιος Μαρτίνος, γνωστός για το κοινωνικό του έργο. Οι εργασίες ανέγερσης του νέου Δημαρχείου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2019.

Νέος στόλος και όρχος οχημάτων
Προχωρήσαμε στην αγορά 8 νέων και σύγχρονων απορριμματοφόρων οχημάτων στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης και ανανέωσης του ήδη υπάρχοντος μικρού και γερασμένου στόλου. Νοικιάσαμε χώρο 7 στρεμμάτων επί της Λεωφόρου Μαρκοπούλου, στη θέση «Πούσι Χατζή», με σκοπό να στεγάσει όλα του τα οχήματα.

4ο Βρεφονηπιακός Σταθμός
Το σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού Παιανίας, ο οποίος επί πολλά χρόνια παρέμενε κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού και προβλημάτων τα οποία έμοιαζαν απροσπέλαστα, είχε αίσιο τέλος εξαιτίας της επιμονής αλλά και των έντονων πιέσεων που ασκήσαμε προς τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς.
Πλέον έχουμε έναν άρτια εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 60 παιδιών (βρεφών και νηπίων).

Έργα στα σχολεία
Πρώτη φορά στα χρονικά, διατέθηκε το τεράστιο ποσό της τάξεως του 1.500.000,00 ευρώ συνολικά για όλες τις σχολικές μονάδες μας. Ενδεικτικά αναφέρω: κάλυψη λειτουργικών ανάγκών, συντηρήσεις και επισκευές σχολικών μονάδων, αλεξικέραυνα για πρώτη φορά, παλλόμενοι φωτεινοί σηματοδότες, πετρέλαιο για θέρμανση για όλη τη διάρκεια του χειμώνα, κ.λπ.

Παιδικές χαρές Νηπιαγωγείων & Παιδικών Σταθμών
Ο Δήμος προχώρησε στην αγορά και τοποθέτηση καινούργιων οργάνων, παιχνιδιών, δαπέδων και γενικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών που βρίσκονται εντός των προαύλιων χώρων των Νηπιαγωγείων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών σε Παιανία και Γλυκά Νερά. Μετά από αυτή τη παρέμβαση, όλοι αυτοί οι χώροι είναι άριστα εξοπλισμένοι με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και έλαβαν την απαιτούμενη πιστοποίηση σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, όπως ακριβώς και οι κοινόχρηστες Παιδικές Χαρές του Δήμου.

Ανάπλαση 12 παιδικών χαρών
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν στην αντικατάσταση των οργάνων και των περιφράξεων, την κατασκευή δαπέδων ασφαλείας και διαδρόμων προσπέλασης, την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού και ενημερωτικών πινακίδων, τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, ώστε οι παιδικές χαρές να είναι πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και με δυνατότητα πρόσβασης και των παιδιών με κινητικά προβλήματα. Μάλιστα ολοκληρώθηκε και η διαδικασία πιστοποίησής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δημοτικά Ιατρεία
Μετά από έναν μεγάλο αγώνα της Δημοτικής Αρχής που στέφθηκε με επιτυχία, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΠΕΔΥ στην Παιανία, οι οποίες κινδύνευαν να φύγουν, παρέμειναν οριστικά στον Δήμο μας (Δημοτικά Ιατρεία) και εδώ και 3,5 χρόνια προσφέρουν στους δημότες τις πολύτιμες παροχές Υγείας. Οι Υπηρεσίες Υγείας αναβαθμίστηκαν με επιπλέον γιατρούς και προσωπικό και αυτή τη στιγμή λειτουργούν με μια ιδιαίτερα σημαντική δυναμική, εξυπηρετώντας όλο και περισσότερους δημότες και στις δύο πόλεις μας.

Κομποστοποίηση
Συμμετέχουμε στη σύγχρονη και οικονομική διαχείριση των Βιοαποβλήτων με τη δημιουργία Μονάδας Κομποστοποίησης στο Μαρκόπουλο. Ο Δήμος μας εναρμονίζεται πλήρως με τη νομοθεσία, και επιλέγει τον πλέον φιλικό περιβαλλοντικά τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων αλλά και με την λειτουργία του θα εξοικονομεί ετήσια 1,0 έως 1,5 εκατομμύριο ευρώ, προς όφελος των Δημοτών μας! (Σήμερα δαπανούμε περισσότερα από 3,0 εκατομμύρια)

Επαναλειτουργία ΚΕΠ Παιανίας
Από τον Οκτώβριο του 2015 άνοιξε ξανά τις πόρτες του για τους Δημότες το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Παιανίας, μετά από τιτάνιο αγώνα με την ελληνκή γραφειοκρατία και προσωπικές επαφές με αρμόδιους Υπουργούς.

Κυκλοφοριακή μελέτη
Ολοκληρώθηκε, για πρώτη φορά στο Δήμο μας, το εξαιρετικά σημαντικό έργο της υλοποίησης της Κυκλοφοριακής Μελέτης και ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της και στην Παιανία και στα Γλυκά Νερά.

Υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του μεγάλου έργου υποδομής της υπογειοποίησης των εναερίων δικτύων ρεύματος στο Δήμο Παιανίας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.). Η αρχή έγινε στην κεντρική Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και στην Πλατεία Δημοσθένους.

Έργα στους Ιερούς Ναούς
Ο Δήμος Παιανίας, έχει πραγματοποιήσει από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα, σημαντικό έργο στους Ιερούς Ναούς της περιοχής μας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και εξωραϊσμού σε όλους τους Ιερούς Ναούς και των δύο δημοτικών ενοτήτων.
Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε την πολιτιστική και θρησκευτική μας κληρονομιά κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να πραγματοποιούμε έργα που συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Κοινωνική πολιτική - πρόνοια
Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας, μέσα από τη δράση και την προσφορά της Κοινωνικής Υπηρεσίας έδωσε ένα δυναμικό παρόν από το 2014 μέχρι σήμερα με συστηματικά προγράμματα παροχής αγαθών και υπηρεσιών προς τους δημότες μας.
Εξυπηρετούνται περίπου 350 νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, με τακτικές διανομές τροφίμων, τόσο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο όσο και από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Εκτός των διανομών αυτών, δίδονται τρόφιμα σε αστέγους και σε οικογένειες που ξαφνικά βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αναφορικά δε, με τους ωφελούμενους οι οποίοι είναι ανήμποροι να μετακινηθούν, πραγματοποιούνται κατ’ οίκον επισκέψεις από το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δράσεις για την Υγεία
Από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα στο Δήμο μας έλαβαν χώρα πληθώρα δωρεάν εξετάσεων και εμβολιασμών όπως:
1) Η Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία.με την συνδρομή της Αντικαρκινικής Εταιρίας σε 200 και 
πλέον Δημότισσες.
2) Ο Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου. (Πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις - εργαστηριακός έλεγχος)
3) Δωρεάν Test ΠΑΠ. (Παρέχεται μέχρι σήμερα στις Δημοτικές Υπηρεσίες Υγείας)
Επίσης πραγματοποιείται συστηματική Εθελοντική Αιμοδοσία με εκατοντάδες αιμοδότες που συνεισφέρουν στην Τράπεζα αίματος του Δήμου.

Αδειοδότηση, νομιμοποίηση και έργα υποδομής σε Αθλητικούς χώρους
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η προσπάθεια που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014 για τη διευθέτηση της εκκρεμότητας λειτουργίας και νομιμοποίησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου Παιανίας και Γλυκών Νερών αλλά και όλων των δημοτικών χώρων άθλησης, με τη συνδρομή Νομικών και Τεχνικών Συμβούλων.
Τα τελευταία 2 χρόνια ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης σε αθλητικούς χώρους της πόλης, από τo Δήμο μας. Στόχος των εργασιών είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.
Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης στα αποδυτήρια και τις τουαλέτες του Κλειστού Δημοτικού Γηπέδου Παιανίας ενώ τοποθετήθηκε και νέο δάπεδο.

«Σπίτι του Βόλεϊ» - Ολυμπιακά Ακίνητα
Τα Ολυμπιακά ακίνητά πέρασαν στην κυριότητα του Δήμου μας μετά από συντονισμένες προσπάθειες και ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 500.000,00€ από την Περιφέρεια, για τη συντήρηση και επισκευή τους. Όταν ολοκληρωθει το έργο θα αποδοθεί προς χρήση στους αθλητικούς φορείς του Δήμου Παιανίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Μέριμνα για τα αδέσποτα
Για πρώτη φορά στο δήμο μας καταρτίστηκε και υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Προχωρήσαμε στην Υπογραφή Σύμβασης Έργου με ιδιωτικό κτηνιατρείο της περιοχής και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Δήμο το ιδιωτικό κτηνιατρείο, ο αριθμός των μέχρι τώρα στειρώσεων και στις δύο Δημοτικές Ενότητες, σε Παιανία και Γλυκά Νερά, ανέρχεται στις 700, ενώ ο αριθμός των υιοθεσιών στο σύνολο του δήμου ανέρχεται στις 170.

Πολιτισμός και Τοπικοί Σύλλογοι
Από το 2014 θεσμοθετήσαμε μια σειρά Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Δήμο ώστε να προσφέρουμε ποιοτική ψυχαγωγία & διασκέδαση και να τιμήσουμε μεγάλους Πολιτιστικούς και Θρησκευτικούς θεσμούς σε συνδυασμό με την Ελληνική Παράδοση. (Χρστούγεννα, Απόκριες, Καθαρά Δευτέρα, Πάσχα)
Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας ενίσχυσε οικονομικά όλους τους ενεργούς Συλλόγους και τους Φορείς Παιανίας και Γλυκών Νερών με την ετήσια επιχορήγηση στηρίζοντας έμπρακτα το σημαντικό έργο τους.

Αναβίωση των αγώνων «Σκιάδεια»
Προχωρήσαμε στην αναβίωση του θεσμού των «Σκιαδείων», των αγώνων δρόμου, που ξεκίνησαν μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της Παιανίας προς τιμήν του Βαλκανιονίκη Παιανιώτη αθλητή, Ιωάννη Σκιαδά. Οι Αγώνες αυτοί είναι ένα ύψιστης σημασίας γεγονός για την διάσωση και ανάδειξη της Ιστορίας της Παιανίας αλλά και για την ενίσχυση της Αθλητικής Ιδέας στην αντίληψη όλων.
Φέτος θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Παιανίας με κοινωνικό χαρακτήρα και σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παιανίας.

Συμβουλευτική Γονέων
Ο Δήμος μας, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη της σύγχρονης οικογένειας για συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις των παιδιών με το ευρύτερο περιβάλλον τους, δημιούργησε για πρώτη φορά, Συμβουλευτικό Κέντρο. Η πρωτοβουλία αυτή, βασίζεται στον εθελοντισμό και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους Δημότες.

Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο
Ο Δήμος μας ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής για ουσιαστική επιμόρφωση και επικοινωνία "υιοθέτησε" την ιδέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου και από το 2018 το υλοποιεί χωρίς κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες. Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. Στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο να γίνει θεσμός και να πραγματοποιούνται πολλές διαλέξεις κατά την διάρκεια του έτους.

Κοινωνικό Φροντιστήριο
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παιανίας και της δημιουργίας ενός δικτύου αλληλεγγύης.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτούργησε για πρώτη χρονιά κατά το σχολικό έτος 2017-18.
Τα μαθήματα πραγματοποιηθούν στα λύκεια του Δήμου μας, με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, αλλά και γονέων οι οποίοι έχουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Παιανίας.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ


Διαβάστε επίσης
 
Παιανία - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΕΥΔΑΠ: Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για...
 
Παιανία - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Σπύρος Στάμου: Η ΣΗΨΗ της Διοίκησης...
 
Παιανία - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Χωρίς Αναισθητικό...
 
Παιανία - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Δήμος Παιανίας: Η οφειλή στον ΔΑΑ...

H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
6:43 πμ - 8:14 μμ


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ


ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Παιανία
Η Παιανία συνεχίζει με τον ίδιο Δήμαρχο
Διαβάστηκε 7268 φορές

04-04-2019
Από τo Dimotisnews

Σπύρος Στάμου: «Οι πράξεις λένε πάντα την αλήθεια»

Πρωτοφανής σε μέγεθος, δυναμισμό και πανηγυρικό τόνο η εκδήλωση για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιανίας, για την Δημοτική Ενότητα Παιανίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στο Μουσείο Βορρέ.
Ένας θεαματικός απολογισμός του «τι παραλάβαμε» και τι «παραδίδουμε» πληθώρα έργων, αλλά κι άκρως επιτυχημένη προεκλογική εκδήλωση για όσα επίσης, σπουδαία, θ’ ακολουθήσουν στον Δήμο Παιανίας - Γλυκών Νερών υπό την… μπαγκέτα του δημάρχου κ. Σπύρου Στάμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ οποιοσδήποτε δήμαρχος θα προτιμούσε να διοργανώσει μία συγκέντρωση για αμφότερες τις περιοχές του ενιαίου Δήμου, ο κ. Σπύρος Στάμου τόλμησε -όντας σίγουρος για το αποτέλεσμα- να διοργανώσει δύο διαφορετικές εκδηλώσεις. Σύντομα λοιπόν, το σκηνικό της περασμένης Κυριακής αναμένεται να επαναληφθεί και στα Γλυκά Νερά με τον απολογισμό έργων που έχουν πραγματοποιηθεί στην εν λόγω πόλη, καταδεικνύοντας έτσι -από πλευράς Δημοτικής Αρχής- πόσο ισότιμα υπολογίζονται, εκπροσωπούνται και αναδεικνύονται οι Δημοτικές Ενότητες.
Ο χώρος του μουσείου «σείστηκε» είναι αλήθεια, από τους εκατοντάδες (κοντά στα 1.000 άτομα) πολίτες -Παιανιώτες στο σύνολό τους- οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρόν στην εκδήλωση, τιμώντας τον δήμαρχο κ. Σπύρο Στάμου και τους συνεργάτες του, για τις υπηρεσίες τους, εδώ και πέντε χρόνια. Αναφορικά δε, με τους συνεργάτες του, ο δήμαρχος Παιανίας ευχαρίστησε αρκετές φορές τον πρώην δήμαρχο Γλυκών Νερών κ. Λάμπρο Κασαγιάννη, ο οποίος κοσμεί πλέον, τον Συνδυασμό του, καθώς και τους κ.κ. Γιώργο Δάβαρη, Θανάση Χατζηδάβαρη και την κα Ξένια Μπαλκανά - Ντούγια, οι οποίοι απέσυραν τις υποψηφιότητες για τη δημαρχία και συνεργαζόμενοι με τον δήμαρχο κ. Σπύρο Στάμου, προχωρούν ενωμένοι για το συμφέρον των δημοτών των πόλεων της Παιανίας και των Γλυκών Νερών!
Ιδιαίτερες ήταν και οι ευχαριστίες του κ. Σπύρου Στάμου προς τον ευεργέτη κ. Θανάση Μαρτίνο για τη χορηγία κατασκευής του νέου υπερσύγχρονου δημαρχιακού μεγάρου, ενώ το γεγονός ότι ο Δήμος Παιανίας - Γλυκών Νερών επιλέχθηκε να είναι και ο πρώτος στα Μεσόγεια όπου θα κατασκευαστεί η αποχέτευση, τονίστηκε μ’ έμφαση.
Μία ακόμα πρωτιά για τον Δήμο Παιανίας - Γλυκών Νερών είναι ότι είναι απαλλαγμένος από χρέη, κάτι για το οποίο ο κ. Σπύρος Στάμου δεν παρέλειψε επίσης, να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες του, για την τιτάνια χρόνια προσπάθεια τους.
Πολλοί αυτοδιοικητικοί της Ανατολικής Αττικής παρακολούθησαν την εκδήλωση του Απολογισμού, μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν: ο δήμαρχος Μαρκοπούλου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Μεθενίτης, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γεωργία Μπαντούνα, Χριστίνα Τσαντούλη και Χρήστος Καλαποθαράκος και Χριστίνα Παπαθανασίου -όλοι τους με τον Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού- οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννα Κουλουβράκη, Χριστίνα Λυμπερόπουλου και Θανάσης Κατσιγιάννης με τον Συνδυασμό του Γιώργου 
Πατούλη και ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης και πρόεδρος της ΕΝΑ Νεκτάριος Καλαντζής.

Απολογισμός έργων 2014-2019

Αποχέτευση
Αντιμετωπίσαμε τον κινδυνο της απένταξης του έργου. Το έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 30% της υλοποίησής του, μετά την αδυναμία του πρώτου αναδόχου για την ολοκλήρωσή του. Πολύ σύντομα οι εργασίες θα συνεχιστούν με τον δεύτερο ανάδοχο.

Νέο Δημαρχείο
Πρόκειται για ένα κτίριο 2000 τετραγωνικών μέτρων, σύγχρονο και λειτουργικό, που θα κτιστεί ανάμεσα στις δύο πόλεις μας την Παιανία και τα Γλυκά Νερά. Η διαδικασία μελέτης και αδειοδότησης έχουν ήδη δρομολογηθεί (εξασφαλίστηκε η έγκριση από την Πολεοδομία για την ανέγερση), χρηματοδότης και χορηγός είναι ο επιφανής εφοπλιστής, Αθανάσιος Μαρτίνος, γνωστός για το κοινωνικό του έργο. Οι εργασίες ανέγερσης του νέου Δημαρχείου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2019.

Νέος στόλος και όρχος οχημάτων
Προχωρήσαμε στην αγορά 8 νέων και σύγχρονων απορριμματοφόρων οχημάτων στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης και ανανέωσης του ήδη υπάρχοντος μικρού και γερασμένου στόλου. Νοικιάσαμε χώρο 7 στρεμμάτων επί της Λεωφόρου Μαρκοπούλου, στη θέση «Πούσι Χατζή», με σκοπό να στεγάσει όλα του τα οχήματα.

4ο Βρεφονηπιακός Σταθμός
Το σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού Παιανίας, ο οποίος επί πολλά χρόνια παρέμενε κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού και προβλημάτων τα οποία έμοιαζαν απροσπέλαστα, είχε αίσιο τέλος εξαιτίας της επιμονής αλλά και των έντονων πιέσεων που ασκήσαμε προς τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς.
Πλέον έχουμε έναν άρτια εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 60 παιδιών (βρεφών και νηπίων).

Έργα στα σχολεία
Πρώτη φορά στα χρονικά, διατέθηκε το τεράστιο ποσό της τάξεως του 1.500.000,00 ευρώ συνολικά για όλες τις σχολικές μονάδες μας. Ενδεικτικά αναφέρω: κάλυψη λειτουργικών ανάγκών, συντηρήσεις και επισκευές σχολικών μονάδων, αλεξικέραυνα για πρώτη φορά, παλλόμενοι φωτεινοί σηματοδότες, πετρέλαιο για θέρμανση για όλη τη διάρκεια του χειμώνα, κ.λπ.

Παιδικές χαρές Νηπιαγωγείων & Παιδικών Σταθμών
Ο Δήμος προχώρησε στην αγορά και τοποθέτηση καινούργιων οργάνων, παιχνιδιών, δαπέδων και γενικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών που βρίσκονται εντός των προαύλιων χώρων των Νηπιαγωγείων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών σε Παιανία και Γλυκά Νερά. Μετά από αυτή τη παρέμβαση, όλοι αυτοί οι χώροι είναι άριστα εξοπλισμένοι με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και έλαβαν την απαιτούμενη πιστοποίηση σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, όπως ακριβώς και οι κοινόχρηστες Παιδικές Χαρές του Δήμου.

Ανάπλαση 12 παιδικών χαρών
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν στην αντικατάσταση των οργάνων και των περιφράξεων, την κατασκευή δαπέδων ασφαλείας και διαδρόμων προσπέλασης, την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού και ενημερωτικών πινακίδων, τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, ώστε οι παιδικές χαρές να είναι πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και με δυνατότητα πρόσβασης και των παιδιών με κινητικά προβλήματα. Μάλιστα ολοκληρώθηκε και η διαδικασία πιστοποίησής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δημοτικά Ιατρεία
Μετά από έναν μεγάλο αγώνα της Δημοτικής Αρχής που στέφθηκε με επιτυχία, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΠΕΔΥ στην Παιανία, οι οποίες κινδύνευαν να φύγουν, παρέμειναν οριστικά στον Δήμο μας (Δημοτικά Ιατρεία) και εδώ και 3,5 χρόνια προσφέρουν στους δημότες τις πολύτιμες παροχές Υγείας. Οι Υπηρεσίες Υγείας αναβαθμίστηκαν με επιπλέον γιατρούς και προσωπικό και αυτή τη στιγμή λειτουργούν με μια ιδιαίτερα σημαντική δυναμική, εξυπηρετώντας όλο και περισσότερους δημότες και στις δύο πόλεις μας.

Κομποστοποίηση
Συμμετέχουμε στη σύγχρονη και οικονομική διαχείριση των Βιοαποβλήτων με τη δημιουργία Μονάδας Κομποστοποίησης στο Μαρκόπουλο. Ο Δήμος μας εναρμονίζεται πλήρως με τη νομοθεσία, και επιλέγει τον πλέον φιλικό περιβαλλοντικά τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων αλλά και με την λειτουργία του θα εξοικονομεί ετήσια 1,0 έως 1,5 εκατομμύριο ευρώ, προς όφελος των Δημοτών μας! (Σήμερα δαπανούμε περισσότερα από 3,0 εκατομμύρια)

Επαναλειτουργία ΚΕΠ Παιανίας
Από τον Οκτώβριο του 2015 άνοιξε ξανά τις πόρτες του για τους Δημότες το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Παιανίας, μετά από τιτάνιο αγώνα με την ελληνκή γραφειοκρατία και προσωπικές επαφές με αρμόδιους Υπουργούς.

Κυκλοφοριακή μελέτη
Ολοκληρώθηκε, για πρώτη φορά στο Δήμο μας, το εξαιρετικά σημαντικό έργο της υλοποίησης της Κυκλοφοριακής Μελέτης και ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της και στην Παιανία και στα Γλυκά Νερά.

Υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του μεγάλου έργου υποδομής της υπογειοποίησης των εναερίων δικτύων ρεύματος στο Δήμο Παιανίας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.). Η αρχή έγινε στην κεντρική Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και στην Πλατεία Δημοσθένους.

Έργα στους Ιερούς Ναούς
Ο Δήμος Παιανίας, έχει πραγματοποιήσει από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα, σημαντικό έργο στους Ιερούς Ναούς της περιοχής μας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και εξωραϊσμού σε όλους τους Ιερούς Ναούς και των δύο δημοτικών ενοτήτων.
Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε την πολιτιστική και θρησκευτική μας κληρονομιά κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να πραγματοποιούμε έργα που συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Κοινωνική πολιτική - πρόνοια
Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας, μέσα από τη δράση και την προσφορά της Κοινωνικής Υπηρεσίας έδωσε ένα δυναμικό παρόν από το 2014 μέχρι σήμερα με συστηματικά προγράμματα παροχής αγαθών και υπηρεσιών προς τους δημότες μας.
Εξυπηρετούνται περίπου 350 νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, με τακτικές διανομές τροφίμων, τόσο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο όσο και από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Εκτός των διανομών αυτών, δίδονται τρόφιμα σε αστέγους και σε οικογένειες που ξαφνικά βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αναφορικά δε, με τους ωφελούμενους οι οποίοι είναι ανήμποροι να μετακινηθούν, πραγματοποιούνται κατ’ οίκον επισκέψεις από το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δράσεις για την Υγεία
Από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα στο Δήμο μας έλαβαν χώρα πληθώρα δωρεάν εξετάσεων και εμβολιασμών όπως:
1) Η Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία.με την συνδρομή της Αντικαρκινικής Εταιρίας σε 200 και 
πλέον Δημότισσες.
2) Ο Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου. (Πραγματοποιήθηκαν προληπτικές εξετάσεις - εργαστηριακός έλεγχος)
3) Δωρεάν Test ΠΑΠ. (Παρέχεται μέχρι σήμερα στις Δημοτικές Υπηρεσίες Υγείας)
Επίσης πραγματοποιείται συστηματική Εθελοντική Αιμοδοσία με εκατοντάδες αιμοδότες που συνεισφέρουν στην Τράπεζα αίματος του Δήμου.

Αδειοδότηση, νομιμοποίηση και έργα υποδομής σε Αθλητικούς χώρους
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η προσπάθεια που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014 για τη διευθέτηση της εκκρεμότητας λειτουργίας και νομιμοποίησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου Παιανίας και Γλυκών Νερών αλλά και όλων των δημοτικών χώρων άθλησης, με τη συνδρομή Νομικών και Τεχνικών Συμβούλων.
Τα τελευταία 2 χρόνια ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης σε αθλητικούς χώρους της πόλης, από τo Δήμο μας. Στόχος των εργασιών είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.
Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης στα αποδυτήρια και τις τουαλέτες του Κλειστού Δημοτικού Γηπέδου Παιανίας ενώ τοποθετήθηκε και νέο δάπεδο.

«Σπίτι του Βόλεϊ» - Ολυμπιακά Ακίνητα
Τα Ολυμπιακά ακίνητά πέρασαν στην κυριότητα του Δήμου μας μετά από συντονισμένες προσπάθειες και ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 500.000,00€ από την Περιφέρεια, για τη συντήρηση και επισκευή τους. Όταν ολοκληρωθει το έργο θα αποδοθεί προς χρήση στους αθλητικούς φορείς του Δήμου Παιανίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Μέριμνα για τα αδέσποτα
Για πρώτη φορά στο δήμο μας καταρτίστηκε και υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Προχωρήσαμε στην Υπογραφή Σύμβασης Έργου με ιδιωτικό κτηνιατρείο της περιοχής και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Δήμο το ιδιωτικό κτηνιατρείο, ο αριθμός των μέχρι τώρα στειρώσεων και στις δύο Δημοτικές Ενότητες, σε Παιανία και Γλυκά Νερά, ανέρχεται στις 700, ενώ ο αριθμός των υιοθεσιών στο σύνολο του δήμου ανέρχεται στις 170.

Πολιτισμός και Τοπικοί Σύλλογοι
Από το 2014 θεσμοθετήσαμε μια σειρά Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Δήμο ώστε να προσφέρουμε ποιοτική ψυχαγωγία & διασκέδαση και να τιμήσουμε μεγάλους Πολιτιστικούς και Θρησκευτικούς θεσμούς σε συνδυασμό με την Ελληνική Παράδοση. (Χρστούγεννα, Απόκριες, Καθαρά Δευτέρα, Πάσχα)
Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας ενίσχυσε οικονομικά όλους τους ενεργούς Συλλόγους και τους Φορείς Παιανίας και Γλυκών Νερών με την ετήσια επιχορήγηση στηρίζοντας έμπρακτα το σημαντικό έργο τους.

Αναβίωση των αγώνων «Σκιάδεια»
Προχωρήσαμε στην αναβίωση του θεσμού των «Σκιαδείων», των αγώνων δρόμου, που ξεκίνησαν μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της Παιανίας προς τιμήν του Βαλκανιονίκη Παιανιώτη αθλητή, Ιωάννη Σκιαδά. Οι Αγώνες αυτοί είναι ένα ύψιστης σημασίας γεγονός για την διάσωση και ανάδειξη της Ιστορίας της Παιανίας αλλά και για την ενίσχυση της Αθλητικής Ιδέας στην αντίληψη όλων.
Φέτος θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Παιανίας με κοινωνικό χαρακτήρα και σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παιανίας.

Συμβουλευτική Γονέων
Ο Δήμος μας, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη της σύγχρονης οικογένειας για συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις των παιδιών με το ευρύτερο περιβάλλον τους, δημιούργησε για πρώτη φορά, Συμβουλευτικό Κέντρο. Η πρωτοβουλία αυτή, βασίζεται στον εθελοντισμό και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους Δημότες.

Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο
Ο Δήμος μας ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής για ουσιαστική επιμόρφωση και επικοινωνία "υιοθέτησε" την ιδέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου και από το 2018 το υλοποιεί χωρίς κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες. Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. Στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο να γίνει θεσμός και να πραγματοποιούνται πολλές διαλέξεις κατά την διάρκεια του έτους.

Κοινωνικό Φροντιστήριο
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παιανίας και της δημιουργίας ενός δικτύου αλληλεγγύης.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτούργησε για πρώτη χρονιά κατά το σχολικό έτος 2017-18.
Τα μαθήματα πραγματοποιηθούν στα λύκεια του Δήμου μας, με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, αλλά και γονέων οι οποίοι έχουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Παιανίας.

Όροι χρήσης
Σχετικά με τα cookies
Διαφημίσεις
Ταυτότητα
Επικοινωνία
Μέλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας
6977232183

Αριθμός Μητρώου Online Media: 13444
www.dimotisnews.gr © 2022 All rights reserved