Κατά της αναστολής των εφημεριών του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης
×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026
7:18 - 6:01



ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Παλλήνη
Κατά της αναστολής των εφημεριών του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης
Διαβάστηκε 3256 φορές

15-01-2022
Από τo Dimotisnews


Δελτίο Τύπου

Την άμεση ανάκληση της Απόφασης του Υπουργείου Υγείας, για την προσωρινή αναστολή των εφημεριών του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, με ψήφισμα που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζούτσος.
Ακόμη, το Δ.Σ. Παλλήνης καλεί τον ΕΟΔΥ να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στον Δήμο Παλλήνης και την άμεση στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων, ώστε να λειτουργήσουν ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας.  
Η πρόταση του Δημάρχου υπερψηφίστηκε από 27 Δημοτικούς Συμβούλους και καταψηφίστηκε από έξι (6), την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:
«Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι το μόνο που εξυπηρετεί τα παιδιά της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής, μεταξύ αυτών, και του Δήμου Παλλήνης.
Το Υπουργείο Υγείας επέλεξε την προσωρινή αναστολή των εφημεριών του Νοσοκομείου, για να λειτουργήσει ως mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.
Με την εξέλιξη αυτή, ο όγκος των περιστατικών που εξυπηρετούνται από το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, θα αναγκαστούν να μεταφερθούν στα δυο άλλα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και τα οποία είναι ήδη επιβαρυμένα, λόγω της πανδημίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης θεωρεί απαράδεκτη την επιλογή του Υπουργείου Υγείας, καθώς οδηγεί στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και στο περιορισμό της πρόσβασης των παιδιών και των οικογενειών του Δήμου μας, αλλά και όλης της Βόρειο-Ανατολικής Αττικής, στο πολύτιμο αγαθό της Δημόσιας Υγείας.
Θεωρούμε προσχηματική την αιτιολογία της, αφού στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, λειτουργούν ήδη τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές και σύμφωνα με το προσωπικό, μπορούν να λειτουργήσουν επιπλέον πέντε γραμμές (συνολικά εννέα), χωρίς να ανασταλούν οι εφημερίες.
Υπενθυμίζουμε, ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης αποφάσισε την παραχώρηση των Δημοτικών Ιατρείων Παλλήνης στον ΕΟΔΥ για την μετατροπή τους σε εμβολιαστικό κέντρο, χωρίς να έχουμε λάβει, ακόμη, απάντηση.

Με το παρόν ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης:
• Καλεί το Υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει άμεσα την Απόφαση για την αναστολή των εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.
• Καλεί τον ΕΟΔΥ να ανταποκριθεί στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης για την παραχώρηση των Δημοτικών Ιατρείων και να προχωρήσει άμεσα στην εγκατάσταση μονάδας εμβολιασμού στον Δήμο μας.
• Ζητάμε την άμεση στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων Παλλήνης για την λειτουργία τους ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.)».








Διαβάστε επίσης
 
Παλλήνη - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Χαμηλές πτήσεις για τη διοίκηση Αηδόνη...
 
Παλλήνη - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αποχέτευση Κάντζας Παλλήνης: Η πραγματική ιστορία...
 
Παλλήνη - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Νίκος Χαρδαλιάς: «Προχωράμε στην κατασκευή ενός...
 
Παλλήνη - LIFESTYLE
Στα θυρανοίξια του ιερού ναού Αγίου...





Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026
7:18 - 6:01

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Παλλήνη
Κατά της αναστολής των εφημεριών του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης
Διαβάστηκε 3256 φορές

15-01-2022
Από τo Dimotisnews
aboutus