×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
6:03 πμ - 8:51 μμΕΙΔΗΣΕΙΣ - Νέα Μάκρη
Καταγγελία για «... ασύστολη και μαζική εξολόθρευση οικόσιτων ζώων από φόλες με φυτοφάρμακο» στη Νέα Μάκρη
Διαβάστηκε 1185 φορές

23-06-2018
Από τo Dimotisnews
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ

Στη συμβολή των οδών Τήνου και Αν. Τσίρκα στη Νέα Μάκρη τον Μάιο υπάρχει ασύστολη και μαζική εξολόθρευση οικόσιτων ζώων από φόλες με φυτοφάρμακο. Το σκυλί μου υπέκυψε μετά από 2η προσπάθεια εντός 10ημέρου που έριξαν στο οικόπεδό μου μεσημεριανή ώρα και πιστοποιείται από την κτηνίατρο κα Θωμαίδου. (το εξαιρετικά τοξικό και υπερταχείας δράσεως φυτοφάρμακο και για ανθρώπους, είναι πιθανά το GARLON και το δείγμα κρατείται προς ανάλυση και καθοδόν για καταγγελία για την ανεξέλεγκτη διάθεση αυτού και των ομοίων του από μη σχετικά επαγγελματίες)
Επιπροσθέτως δυο δημότες γείτονες των οποίων τα ονόματα διαθέτω σε προσωπικό. μήνυμα εντόπισαν και έθαψαν 9 αδέσποτες γάτες.
Τώρα 25/5 και ώρα 11πμ υπάρχει νεκρός σκύλος, πλήρως τουμπανιασμένος μεγάλων διαστάσεων όπως φαίνεται στη φωτό επί της Αν. Τσίρκα, απέναντι από την Αδελφότητα Ηπειρωτών.
Κύριοι δημότες, κύριοι εκπρόσωποι του ιστορικότερου Δήμου στη χώρα, εν έτει 2017, κύριοι συνδημότες και αγαπητοί φιλόζωοι αναλογιστείτε τα εξής:
- με τη λογική πού τρώει αποφάγια ένα ζώο αδέσποτο ή μη, τρώει εξίσου κι ένα μικρό παιδάκι, άστεγος ή ανεπαρκής νοητικά ενήλικας, δικός μας, του γείτονα, του συγγενή μας με ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
- Τα οικόσιτα σκυλιά συχνά είναι χρηστικά συνοδοί ΑΜΕΑ, κωφών, τυφλών και νοητικά υστερημένων ατόμων με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΑΤΗ βοήθεια που ξεπερνά σε σχέση την απλή συντροφιά.
- Οι επαίσχυντοι δράστες που χτυπούν χωρίς φραγμούς υπό τον ήλιο δε διστάζουν να κακοποιήσουν εξίσου υπερήλικες, παιδιά και λοιπές ευάλωτες ομάδες άνευ μαρτύρων.
- η εξολόθρευση γάτων θα επιφέρει ανεξέλεγκτη έξαρση των τρωκτικών με ό,τι μολυσματικό σημαίνει για τους ανθρώπους αυτό.
- η Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο που πρέσβευε για χιλιετίες την ειρήνευση και τον πολιτισμό πού είναι για ΤΥΠΙΚΕΣ έστω περιπολίες;;
- Η δημοτική καθαριότητα γιατί ασκεί ανεπαρκώς ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ; τα απορρίμματα δεν μαζεύονται ΠΟΤΕ από την άσφαλτο με αποτέλεσμα οι ευαισθητοποιημένοι δημότες να μην μπορούμε να εντοπίσουμε και να εξαφανίσουμε τα αποφάγια (μολυσμένα ή μη) για την προστασία των ζώων μας, των αδέσποτων και των συνανθρώπων μας.
Η Δημοτική Αρχή παρακαλούμε όπως αναλάβει την τεράστια ευθύνη της καθότι τα αδέσποτα ζώα και τα μολυσματικά απορρίμματα είναι κατά το νόμο στη δική της δικαιοδοσία ώστε να μη φτάσουμε να υποψιαστούμε πως η ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ τη συμφέρει σε (μηδενική) δράση και χρήμα.
Επισυνάπτω τις φωτό με το νεκρό από φόλα σκυλί και τους κάδους απορριμμάτων κατά τα ως άνω στοιχεία, κρατώ μαρτυρίες δημοτών και ιατρικές εκθέσεις, κρατώ δείγμα φόλας προς ανάλυση, δημοσιοποιώ στο διαδίκτυο, στο Δήμο Μαραθώνα, Αστυνομία, Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, στις φιλοζωικές οργανώσεις, Τύπο και ΜΜΕ και καλώ οιονδήποτε με νομική, χημική, ιατρική, γεωπονική και όποια σχετική ακόμη κατάρτιση να συμβάλλει στην δραστική και ουσιαστική εξυγίανση και κάθαρση του θλιβερού αυτού φαινομένου κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Πρόθυμοι για περεταίρω κινητοποίηση συνάνθρωποι, να αποστείλουν προσωπικό μήνυμα.
Ευχαριστώ.

Στη διάθεσή σας 
Η δημότης Άννα Γιαννικάκη
και εντόπια κάτοικος Νέας Μάκρης

Τα προαναφερόμενα υπάγονται σε νομικές διατάξεις περί κακοποίησης ζώων των ν. 1197/1981 και 4039/2-2-2012, άρθρο 16 για την περιγραφή του αδικήματος, άρθρο 20 για τις ποινικές κυρώσεις, άρθρο 21 σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα.