×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
6:02 πμ - 8:50 μμ



ΥΓΕΙΑ - Ελλάδα
Κόκκινο λάχανο, ο κόκκινος θησαυρός
Διαβάστηκε 277 φορές

03-12-2017
Από τo HEALTH NUTRITION BALANCE
Διαιτολογικό κέντρο


Είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου. Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του σε πολυφαινόλες κατατάσσεται στα κορυφαία λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Για παράδειγμα το μισό φλιτζάνι κόκκινο λάχανο παρέχει περίπου 30 mg πολυφαινόλες (ανθοκυανίνες) με αντιφλεγμονώδεις δράσει .

Ακόμη ένα φλιτζάνι ωμό τριμμένο λάχανο περιέχει περίπου διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια συνιστώμενη δόση και σχεδόν όση βιταμίνη Κ χρειαζόμαστε ημερησίως, και ανθοκυανίνες, που βοηθούν τη νοητική λειτουργία και τη συγκέντρωση. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν επίσης να αποτρέψουν τη βλάβη των νεύρων, βελτιώνοντας την άμυνά μας κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ και της άνοιας.

Το λάχανο έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδιαίτερα εκείνων του παχέος εντέρου και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Ένα φλιτζάνι ωμό λάχανο περιέχει 2,2 γρ. φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία της πέψης, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στον μετριασμό της υπερκατανάλωσης τροφής.

Οι φυσικές κόκκινες χρωστικές ουσίες του κόκκινου λάχανου (betalains), θεωρείται πως μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και αυξάνουν την παραγωγή ινσουλίνης και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως ακριβώς και στα παντζάρια.

Τέλος είναι Ιδανικό για την απώλεια βάρους ,λόγο του ότι το μαγειρεμένο λάχανο έχει μόνο 33 θερμίδες ανά φλιτζάνι, 0 γραμμάρια λίπους, 1 γραμμάριο πρωτεΐνης, 7 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2 γραμμάρια διαιτητικών ινών και 24 χιλιοστόγραμμα νατρίου!!!

Δοκιμάστε το !!

Σοφία Κόντη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος








ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ

Διαβάστε επίσης
 
Ελλάδα - LIFESTYLE
Από 6-17 Ιουνίου οι αιτήσεις για...
 
Ελλάδα - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ο Καθηγητής Ιωάννης Ν. Τσιτσικλής, Επίτιμος...
 
Ελλάδα - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων Ελλάδας-...
 
Ελλάδα - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Βασίλης Μάντζης: Δεν βλέπω το μέλλον...





H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
6:02 πμ - 8:50 μμ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ

ΥΓΕΙΑ - Ελλάδα
Κόκκινο λάχανο, ο κόκκινος θησαυρός
Διαβάστηκε 277 φορές

03-12-2017
Από τo HEALTH NUTRITION BALANCE
Διαιτολογικό κέντρο

Είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου. Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του σε πολυφαινόλες κατατάσσεται στα κορυφαία λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Για παράδειγμα το μισό φλιτζάνι κόκκινο λάχανο παρέχει περίπου 30 mg πολυφαινόλες (ανθοκυανίνες) με αντιφλεγμονώδεις δράσει .

Ακόμη ένα φλιτζάνι ωμό τριμμένο λάχανο περιέχει περίπου διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια συνιστώμενη δόση και σχεδόν όση βιταμίνη Κ χρειαζόμαστε ημερησίως, και ανθοκυανίνες, που βοηθούν τη νοητική λειτουργία και τη συγκέντρωση. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν επίσης να αποτρέψουν τη βλάβη των νεύρων, βελτιώνοντας την άμυνά μας κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ και της άνοιας.

Το λάχανο έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδιαίτερα εκείνων του παχέος εντέρου και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Ένα φλιτζάνι ωμό λάχανο περιέχει 2,2 γρ. φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία της πέψης, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στον μετριασμό της υπερκατανάλωσης τροφής.

Οι φυσικές κόκκινες χρωστικές ουσίες του κόκκινου λάχανου (betalains), θεωρείται πως μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και αυξάνουν την παραγωγή ινσουλίνης και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως ακριβώς και στα παντζάρια.

Τέλος είναι Ιδανικό για την απώλεια βάρους ,λόγο του ότι το μαγειρεμένο λάχανο έχει μόνο 33 θερμίδες ανά φλιτζάνι, 0 γραμμάρια λίπους, 1 γραμμάριο πρωτεΐνης, 7 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2 γραμμάρια διαιτητικών ινών και 24 χιλιοστόγραμμα νατρίου!!!

Δοκιμάστε το !!

Σοφία Κόντη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος





Όροι χρήσης
Διαφημίσεις
Ταυτότητα
Επικοινωνία
Μέλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας
6970339608

Αριθμός Μητρώου Online Media: 13444
www.dimotisnews.gr © 2018 All rights reserved