×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019
7:09 πμ - 7:30 μμ



LIFESTYLE - Ανατολική Αττική
Μεσογειακή Κουζίνα: Σπιτικά νιόκι με σάλτσα ροκφόρ
Διαβάστηκε 906 φορές

17-06-2018
Από τo Dimotisnews


Για 4 άτομα
Προετοιμασία και ψήσιμο: 90 λεπτά

Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 αυγό
250 γραμμ. αλεύρι,
Λίγο σιμιγδάλι
150 γραμμ. ροκφόρ 
150 γραμμ. τυρί κρέμα
4 κουταλιές βούτυρο
4-5 φρέσκα φύλλα φασκόμηλο 
200 ml. κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα 
Αλάτι
Κόκκινο και πράσινο πιπέρι

Συμβουλή 
Αν χρησιμοποιήστε αποξηραμένο φασκόμηλο βάλτε τη μισή ποσότητα επειδή η γεύση του είναι πιο έντονη. Τα νιόκι ανακατεύονται από κάτω προς τα πάνω και όχι κυκλικά.  

Βήμα 1 
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Ξεφλουδίστε τες ζεστές και κάντε τες πουρέ. Απλώστε τον πουρέ σε μια επιφάνεια. Κοσκινίστε το αλεύρι με ½ κουταλάκι αλάτι. Μαζέψτε τον πουρέ σε βουναλάκι, ανοίξτε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίξτε μέσα 200 γραμμάρια αλεύρι και το αυγό και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας, ρίχνοντας λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.
    
Βήμα 2 
Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας, πλάστε τη ζύμη δημιουργώντας ένα ρολό και κόψτε το σε λεπτές ροδέλες. Με την κάθε ροδέλα πλάστε ένα ρολό διαμέτρου περίπου 2 εκατοστά και κόψτε το σε κομμάτια των 2 ½ εκατοστών.

Βήμα 3   
Πασπαλίστε μια πετσέτα με αλεύρι ανακατεμένο με λίγο σιμιγδάλι, απλώστε πάνω τα νιόκι και  αφήστε τα να στεγνώσουν 15 λεπτά.

Βήμα 4  
Διαλύστε με ένα πιρούνι το ροκφόρ με το τυρί κρέμα. Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα μικρό τηγάνι, προσθέστε το φασκόμηλο και έπειτα προσθέστε το μείγμα τυριών και την κρέμα γάλακτος και  ανακατέψτε. Μόλις η σάλτσα πάρει βράση κατεβάστε τη από τη φωτιά. Ρίξτε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό που βράζει. Είναι έτοιμα όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Πάρτε τα με τρυπητή κουτάλα, βάλτε τα σε μια πιατέλα και σκορπίστε λίγη σάλτσα σε κάθε στρώση. Σερβίρετέ τα αμέσως με την παρμεζάνα και πιπέρι.

* Ευχαριστούμε τον Μανώλη Χατζηχρίστο που μας έδωσε την συνταγή που προέρχεται από την προσωπική συλλογή της μητέρας του, Francesca Moavero Χατζηχρίστου.








ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ


Διαβάστε επίσης
 
Ανατολική Αττική - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συνάντηση εργασίας των αυτοδιοικητικών της Ανατολικής...
 
Ανατολική Αττική - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής: Καθαρισμός ρεμάτων...
 
Ανατολική Αττική - LIFESTYLE
Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο ετήσιος...
 
Ανατολική Αττική - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ». Ο αγώνας ξεκίνησε! Στη...





H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019
7:09 πμ - 7:30 μμ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ


LIFESTYLE - Ανατολική Αττική
Μεσογειακή Κουζίνα: Σπιτικά νιόκι με σάλτσα ροκφόρ
Διαβάστηκε 906 φορές

17-06-2018
Από τo Dimotisnews
Για 4 άτομα
Προετοιμασία και ψήσιμο: 90 λεπτά

Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 αυγό
250 γραμμ. αλεύρι,
Λίγο σιμιγδάλι
150 γραμμ. ροκφόρ 
150 γραμμ. τυρί κρέμα
4 κουταλιές βούτυρο
4-5 φρέσκα φύλλα φασκόμηλο 
200 ml. κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα 
Αλάτι
Κόκκινο και πράσινο πιπέρι

Συμβουλή 
Αν χρησιμοποιήστε αποξηραμένο φασκόμηλο βάλτε τη μισή ποσότητα επειδή η γεύση του είναι πιο έντονη. Τα νιόκι ανακατεύονται από κάτω προς τα πάνω και όχι κυκλικά.  

Βήμα 1 
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Ξεφλουδίστε τες ζεστές και κάντε τες πουρέ. Απλώστε τον πουρέ σε μια επιφάνεια. Κοσκινίστε το αλεύρι με ½ κουταλάκι αλάτι. Μαζέψτε τον πουρέ σε βουναλάκι, ανοίξτε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίξτε μέσα 200 γραμμάρια αλεύρι και το αυγό και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας, ρίχνοντας λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.
    
Βήμα 2 
Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας, πλάστε τη ζύμη δημιουργώντας ένα ρολό και κόψτε το σε λεπτές ροδέλες. Με την κάθε ροδέλα πλάστε ένα ρολό διαμέτρου περίπου 2 εκατοστά και κόψτε το σε κομμάτια των 2 ½ εκατοστών.

Βήμα 3   
Πασπαλίστε μια πετσέτα με αλεύρι ανακατεμένο με λίγο σιμιγδάλι, απλώστε πάνω τα νιόκι και  αφήστε τα να στεγνώσουν 15 λεπτά.

Βήμα 4  
Διαλύστε με ένα πιρούνι το ροκφόρ με το τυρί κρέμα. Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα μικρό τηγάνι, προσθέστε το φασκόμηλο και έπειτα προσθέστε το μείγμα τυριών και την κρέμα γάλακτος και  ανακατέψτε. Μόλις η σάλτσα πάρει βράση κατεβάστε τη από τη φωτιά. Ρίξτε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό που βράζει. Είναι έτοιμα όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Πάρτε τα με τρυπητή κουτάλα, βάλτε τα σε μια πιατέλα και σκορπίστε λίγη σάλτσα σε κάθε στρώση. Σερβίρετέ τα αμέσως με την παρμεζάνα και πιπέρι.

* Ευχαριστούμε τον Μανώλη Χατζηχρίστο που μας έδωσε την συνταγή που προέρχεται από την προσωπική συλλογή της μητέρας του, Francesca Moavero Χατζηχρίστου.





Όροι χρήσης
Διαφημίσεις
Ταυτότητα
Επικοινωνία
Μέλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας
6977232183

Αριθμός Μητρώου Online Media: 13444
www.dimotisnews.gr © 2019 All rights reserved