Σήμερα Σάββατο 11 Απριλίου γιορτάζουμε το Σάββατο του Λαζάρου. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και φτιάχνουμε λαζαράκια και λαζαρίνες.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
3 κουταλάκια κανέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Σταφίδες, καρύδια ή αμύγδαλα κομμένα
Χλιαρό νερό, περίπου 4 φλιτζάνια
Γαρίφαλο για τα ματάκια
Προετοιμασία:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε μία λεκάνη, ρίχνουμε την μαγιά, την κανέλα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τις σταφίδες, τα καρύδια.
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα.
Πλάθουμε μακρόστενα χοντρά κορδόνια, πιέζουμε το λαιμό, βάζουμε δύο χεράκια σταυρωμένα, γαρύφαλλα για τα μάτια και τα ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.
Τα προσφέρουμε στα παιδιά και στους αγαπημένους μας.
Καλή επιτυχία!
Τα Λαζαράκια συμβολίζουν την νίκη της ζωής, τόσο επίκαιρο παρά ποτέ!