×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019
7:42 πμ - 6:36 μμΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Παλλήνη
Νεκτάριος Καλαντζής: Εδώ που έφθασαν τα πράγματα αποτελεί μονόδρομο η θετική στάση στην επένδυση της Reds στο Κτήμα Καμπά
Διαβάστηκε 1202 φορές

23-10-2019
Από τo Dimotisnews

«Να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και να μείνουν οι 1.600 νέες θέσεις εργασίας στους νέους της πόλης μας»


Μετά και την τελευταία επιστολή που έστειλε η εταιρεία Reds που προτίθεται να αναπτύξει το Επενδυτικό Σχέδιο Cambas στην Κάντζα Παλλήνης και την κωλυσιεργία που επέδειξε η δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης στο θέμα των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που αναγκάστηκε να δώσει ο δήμος Παλλήνης στη Reds για το Τρίγωνο Καμπά, ο δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής μιλάει ανοιχτά για διαχρονικές ευθύνες στο θέμα αυτό και την ελπίδα ότι η επένδυση στην Κάντζα θα είναι για όφελος της περιοχής και των κατοίκων της, διασφαλίζοντας ότι οι περισσότερες από τις 1.600 νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα δοθούν σε ανέργους που είναι κάτοικοι στο δήμο Παλλήνης.
Αναλυτικά ο Νεκτάριος Καλαντζής δήλωσε αναφορικά: «Το θέμα της ανάπτυξης του Project Cambas απασχολεί το Δήμο Παλλήνης εδώ και πολλά χρόνια. Η τελευταία επιστολή της εταιρείας που δίνει στο Δήμο Παλλήνης έξι εκατομμύρια ευρώ (δηλαδή τα πέντε εκατομμύρια ουσιαστικά που πήρε από το ταμείο του μέσω της δικαστικής οδού) για έργα στην πόλη, που δίνει τη βίλα Καμπά στο Δήμο μετά από 35 χρόνια, όπως και η ανάληψη του κόστους των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου που θα προκύψουν από την πολεοδομική μελέτη και η «κυκλοφοριακή προστασία» της περιοχής, δίνονται σε έναν δήμο που δεν ξέρει καλά καλά τι έργο πάει να γίνει και μια εταιρεία που παρουσιάζει το σχέδιό της σε επενδυτές, χωρίς να το έχει κάνει γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι πάει να γίνει. Οι ευθύνες για το πώς έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο «να παρακαλάμε» την εταιρεία μήπως δώσει κάτι, ενώ μας πήρε τα χρήματα πρόσφατα, είναι συγκεκριμένες.
Η κακή διαχείριση των προηγούμενων ετών επί του θέματος μας έχει φέρει σε οριακό διαπραγματευτικό σημείο, με πολλές σκιές και ψιθύρους για πολλούς που διαχειρίστηκαν την υπόθεση.
Δεν έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα ακόμη και σήμερα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να μείνουμε ως δήμος Παλλήνης απλοί θεατές στην επένδυση.
Το έργο δεν είναι ούτε κανένα ορυχείο, ούτε κάποιο εργοστάσιο να δημιουργήσει πρόβλημα στο περιβάλλον. Θα πρέπει να διασφαλιστεί το κυκλοφοριακό για την Κάντζα μέσω της Αττικής Οδού και κυρίως να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση για εργασία των κατοίκων της πόλης μας. Στη σημερινή Ελλάδα δεν χωρούν κραυγές λαϊκισμού για μια επένδυση που θα φέρει ανάπτυξη στην πόλη, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Να δούμε με σύνεση τι θέλουμε να κάνουμε για την πόλη μας την επόμενη μέρα και κυρίως αν θέλουμε να προστατεύσουμε τους νέους της πόλης, δίνοντας τους εργασία, μακριά από την Ελλάδα της διαπλοκής, των μιζών και της διαφθοράς που έφεραν τη χώρα μας στο σημερινό σημείο που βρίσκεται σήμερα».
Να υπενθυμίσουμε ότι η ανάπτυξη, προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ, θα βρίσκεται σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά στην Κάντζα. Η Reds φιλοδοξεί ο πολυχώρος να αποτελέσει Νο 1 εθνικό και τουριστικό προορισμό retail, με διατηρητέα κτήρια. Η επιφάνεια της ανάπτυξης θα είναι 132.815 τ.μ. από τα οποία τα 53.115 τ.μ. θα καταλαμβάνουν ανοιχτοί χώροι, με την δομήσιμη επιφάνεια αυτών να είναι 79.700 τ.μ. Ο πολυχώρος θα διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους έκθεσης και πολιτισμού, γραφειακούς χώρους και ξενοδοχείο.
Επίσης, τα ιστορικά διατηρητέα κτήρια θα διαθέτουν μικτή δομήσιμη επιφάνεια 9.345 τ.μ. και θα μπορούν να φιλοξενήσουν εκθεσιακούς χώρους, ξενοδοχειακές χρήσεις, ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία μουσείου οινοποιίας.
Το Cambas Project υπολογίζεται ότι θα διαθέτει ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος των μισθωτών τοποθετείται στα 150 εκατ. ευρώ. Θα απασχολεί 1.600 υπαλλήλους και θα προσελκύει 12 εκατ. επισκέπτες το χρόνο και με βάση το σημερινό χρονοδιάγραμμα η έναρξη λειτουργίας τοποθετείται προς το τέλος του 2021.