Παράδοση - παραλαβή Υπουργείου Εσωτερικών: Βορίδης: Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό έργο της ΝΔ και το σπουδαίο έργο που έχει συντελεσθεί
×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024
6:15 πμ - 8:47 μμΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ελλάδα
Παράδοση - παραλαβή Υπουργείου Εσωτερικών: Βορίδης: Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό έργο της ΝΔ και το σπουδαίο έργο που έχει συντελεσθεί
Διαβάστηκε 2356 φορές

05-01-2021
Από τo Dimotisnews


Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνέχεια στο μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου Εσωτερικών παρείχε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο από τον απερχόμενο Υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μάλιστα τόνισε ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή ασυνέχεια και ανακοίνωσε ότι ήδη έχει δώσει εντολή για να κατατεθεί άμεσα η απαιτούμενη δήλωση στη Βουλή προκειμένου να συνεχισθεί η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι για τον ίδιο αποτελεί δέσμευση η εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει το «σπουδαίο», όπως το χαρακτήρισε, έργο που έχει συντελεστεί.

«Ερχόμαστε να συνεχίσουμε ένα πολύ πετυχημένο έργο», επισήμανε και ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή για την καταγραφή και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές σε Δήμους των Σερρών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παραδίδοντας το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις και στο έργο που έχει γίνει στους τελευταίους 18 μήνες, ξεκαθάρισε ότι η σχέση του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ευχαρίστησε, είναι πανίσχυρη και διαχρονική και χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Θεόδωρος Λιβάνιος έκανε αναφορά στο έργο που έχει γίνει και σημείωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε ουσιαστικότατο και σημαντικό το έργο που έχει παραχθεί το οποίο έχει σχέση, όπως είπε, και με την καθημερινότητα αλλά σε πολλές περιπτώσεις και με το μέλλον του τόπου.

Οι δηλώσεις

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο, στην ομιλία του είπε τα εξής: «Οφείλω να ευχαριστήσω καταρχήν τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του στην ανάθεση της συγκεκριμένης ευθύνης και για να είμαστε απολύτως συνεννοημένοι όλοι μεταξύ μας εδώ, δεν υπάρχει κανενός είδους μεταβολή. Υπάρχει συνέχεια του κυβερνητικού έργου, θα συνεχίσουμε όλοι να υλοποιούμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ έτσι όπως έχουμε ψηφιστεί γι’ αυτό.

Επομένως, δεν υπάρχει η παραμικρή ασυνέχεια. Και να ενημερώσω ότι έχω ήδη δώσει εντολή να κατατεθεί στη Βουλή η απαιτούμενη δήλωση συνεχίσεως συζητήσεως του νομοσχεδίου ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση.

Επομένως η συζήτηση για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον ήδη υφιστάμενο προγραμματισμό του Κοινοβουλίου. Βεβαίως, εννοείται, ότι όλη η ατζέντα η οποία υπάρχει στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πλήρως υιοθετημένη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή , στην κατεύθυνση που έχει χαράξει η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον Τάκη.

Τώρα λοιπόν εδώ για να συνεννοηθούμε, καθώς είμαστε συμμαχητές και φίλοι μεταξύ μας, έχουμε σφυρηλατήσει αγωνιστικούς δεσμούς και αυτό δεν πρέπει να το βγάζει κανείς από την κουβέντα. 

Με τον Τάκη έχουμε συνεργαστεί στενά και όχι τυπικά σε εκείνες τις εποχές που προσπαθούσαμε να αλλάξουμε μια ολόκληρη αντίληψη και ένα ολόκληρο κλίμα μέσα στην κοινωνία για να έρθει η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξουσία. 

Με τον Θόδωρο επίσης συνεργαστήκαμε σε θέματα που του αρέσουν πολύ, όπως είναι τα ζώα συντροφιάς, όταν ήμουν εγώ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Με τους συναδέλφους μου, με τον Στέλιο και με τον Σταύρο, έχουμε γράψει τη δική μας πολιτική διαδρομή και ιστορία η οποία είναι διαδρομή με κοινούς αγώνες. 

Άρα εγώ δεν έχω να πω πάρα πολλά ούτε είναι προγραμματικές δηλώσεις αυτές που κάνουμε τώρα, γιατί οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έχουν γίνει, έχουν εγκριθεί, μας δεσμεύουν και είναι το πρόγραμμα της ΝΔ το οποίο έχει εγκριθεί από τον Ελληνικό λαό. Οι προγραμματικές δηλώσεις έχουν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. Αυτά είναι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε. 

Θα συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο το οποίο ήδη έχει συντελεστεί και πολύ ωραία ανέλυσε ο Τάκης σε αυτά τα εισαγωγικά λόγια. Να ξέρετε, με τον αφοσιωμένο τρόπο που δουλεύουμε πάντοτε, έτσι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Έχω πάρει εξωδίκως τις πληροφορίες μου για όλο το στελεχικό δυναμικό του Υπουργείου και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έρχομαι σε ένα Υπουργείο με υψηλής ποιότητας στελέχη τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων. 

Είμαι πολύ χαρούμενος και αδημονώ να προχωρήσουμε στη συνεργασία μας και στην επικαιροποίηση της ατζέντας μας και των προτεραιοτήτων μας όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί και όπως θα τα συνδιαμορφώσουμε από εδώ και πέρα.

Τάκη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και να ξέρεις ότι προσβλέπουμε στη στενή σχέση και συνεργασία. Επομένως, να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ και να προχωρήσουμε σε αυτά που έχουμε να κάνουμε».

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος είπε: «Eίναι ένα υπουργείο το οποίο έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που σχεδόν αγγίζουν όλες τις πλευρές της ζωής. Θα το ζήσετε καθημερινά. Ο δημόσιος τομέας, η Αυτοδιοίκηση, είναι κομμάτια τα οποία βρίσκουμε στην καθημερινότητά μας και νομίζω ότι είναι μία τεράστια ευκαιρία να συνεχίσετε και να πάτε ένα βήμα ακόμα παραπέρα, όλα όσα έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 18 μήνες.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που γίνανε. Σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούν να γίνουν. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ζώντας εδώ πέρα, όλους αυτούς τους μήνες, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτίωση. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν και ότι οι αυτοδιοικητικοί έχουνε και μεράκι και όραμα και όταν τους ακούω, μπορούμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και είναι διατεθειμένοι να κάνουν μεταρρυθμίσεις ακόμα και πολλές φορές, όταν δεν είναι και προς το προσωπικό τους συμφέρον.

Ο υπουργός, είπε πολύ επιγραμματικά τη δουλειά που έχει γίνει. Θα έλεγα λοιπόν ότι ακόμα και η καθημερινότητα, είναι από τα υπουργεία που έχει και αυτή ενδιαφέρον και κυρίως όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις και πράγματα που συμβαίνουν.

Η πανδημία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πολλές φορές χρειάστηκε, ως υπουργείο να είμαστε κοντά και σε δύσκολες στιγμές, σε φυσικές καταστροφές.

Νομίζω ότι έχετε πολλά πράγματα να κάνετε. Δεν θα σας λείψει ποτέ η δουλειά εδώ πέρα. Χαίρομαι που κυρίως και ο Μάκης και ο Στέλιος αναλαμβάνουν κομμάτια τα οποία τα αγαπάνε και θα τα δουν με πάρα πολύ μεγάλη ζεστασιά.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω προφανώς τον Υπουργό, τον Τάκη τον Θεοδωρικάκο. Νομίζω 18 μήνες περάσαμε πάρα πολλά. Περάσαμε στιγμές όπου πραγματικά, όπως η ψήφος των εκτός Ελλάδας εκλογέων, ήταν τεράστια επιτυχία και με τον τρόπο που έγινε. Νομοθετήσαμε πολλά πράγματα. Από την πρώτη μέρα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της κυβερνησιμότητας των Δήμων. Γίνανε πρωτοπόρα πράγματα. Η ρύθμιση για τα τετραγωνικά ήταν πραγματικά πρωτοπόρα. 

Νομίζω ότι θα συνεχιστεί αυτό το έργο. Ξέρετε, ένα από τα πράγματα που κάναμε, είναι ότι 9:00 το βράδυ των εκλογών, όποτε γίνουν οι εκλογές, θα μπορούμε να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα με την αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας, οπότε νομίζω ότι είναι από τα πράγματα που θα δούμε μπροστά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γενικούς γραμματείς. Τον Μιχάλη, τη Βιβή, τον Νάσο, όλα τα στελέχη του υπουργείου, τη Γιόλα Βαλατσού, την υπηρεσιακή γραμματέα, όλα τα στελέχη των υπουργείων. Τα ξέρω εδώ και πάρα πολλά χρόνια και νομίζω ότι είστε πολύ τυχεροί κύριοι υπουργοί που θα συνεργαστείτε με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι πραγματικά προσωπικό που θα το ζήλευαν όλα τα υπουργεία.  

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Καλώς ήρθατε».

Ο υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Καταρχάς θέλω να ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη.

Δεύτερον δεν ερχόμαστε να κάνουμε κάτι από το μηδέν όπως πολύ σωστά είπε ο Μάκης Βορίδης, ερχόμαστε να συνεχίσουμε ένα πολύ πετυχημένο έργο.

Έχουμε μια πολύτιμη παρακαταθήκη, φίλε Τάκη, φίλε Θοδωρή πάνω στην οποία θα χτίσουμε.

Ακούστηκαν ήδη σημαντικά πράγματα από τα ζητήματα που ήταν θηλιά στο λαιμό χιλιάδων νοικοκυριών και τώρα είναι πηγή εσόδων εκατομμυρίων ευρώ για τους δήμους, όπως τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Για θέματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα «Τρίτσης», με θέματα που έχουν να σχέση με όλη αυτή τη διαδικασία για την στήριξη των Δήμων, για να αντιμετωπίσου οι πολίτες στις τοπικές κοινωνίες τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Τρίτο σημείο ότι έχουμε να διαχειριστούμε την πανδημία αυτή καθεαυτή φυσικά, αλλά και δύο βασικές προτεραιότητες:

Η μία είναι ο Ενιαίος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης και η άλλη, φυσικά, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων που θα βοηθήσει πάρα πολύ την αντιμετώπιση των τοπικών υποθέσεων.

Το τέταρτο που ήθελα να πω, επειδή η ζωή δεν σταματά ποτέ, και ιδίως σε αυτό το Υπουργείο, από χθες το βράδυ αντιμετωπίζουμε τις φυσικές καταστροφές και ιδίως στην περιοχή των Σερρών.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους δημάρχους και των δύο δήμων που έχουν πληγεί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και φυσικά με τις τοπικές κοινωνίες για να έχουμε μια γρήγορη καταγραφή των ζημιών σήμερα και την άμεση παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης για την ανακούφιση των πληγέντων.

Με αυτά τα λόγια πραγματικά συγχαρητήρια για το έργο σου Τάκη, συγχαρητήρια για το έργο σου Θοδωρή και χτίζουμε πάνω σε αυτό και προχωράμε».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός το ουσιαστικότατο και πολύ σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί αυτούς τους τελευταίους μήνες και αυτό οφείλεται βεβαίως και στον Τάκη και στον Θοδωρή και σε όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες που ακατάπαυστα δουλεύουν πάνω σε ένα πάρα πολύ σημαντικό Υπουργείο γιατί η ουσία και η φύση αυτού του Υπουργείου έχει να κάνει τόσο με την καθημερινότητα αλλά όσο και σε πολλές περιπτώσεις αλλά και με το μέλλον αυτού του τόπου.

Και βεβαίως να πω ότι είναι χρέος μας, καθήκον μας όλων ημών μαζί με τους εκλεκτούς συναδέλφους να συνεχίσουμε με ζήλο, ευθύνη, αποφασιστικότητα το έργο το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί και να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τις εντολές του πρωθυπουργού. Και αυτό θα το κάνω και εγώ προσωπικά στο κομμάτι στο οποίο μου αναλογεί στον τομέα της Μακεδονίας και της Θράκης, στον τομέα στον οποίο έχω την ευθύνη».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛΔιαβάστε επίσης
 
Ελλάδα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βασίλης Οικονόμου: Δεσμευόμαστε ότι το τρένο...
 
Ελλάδα - LIFESTYLE
Κακοκαιρία: Ηχησε το «112» στην Αττική...
 
Ελλάδα - LIFESTYLE
Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα...
 
Ελλάδα - LIFESTYLE
Στο Gov.gr Wallet η άδεια χειριστή...

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024
6:15 πμ - 8:47 μμ


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ελλάδα
Παράδοση - παραλαβή Υπουργείου Εσωτερικών: Βορίδης: Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό έργο της ΝΔ και το σπουδαίο έργο που έχει συντελεσθεί
Διαβάστηκε 2356 φορές

05-01-2021
Από τo Dimotisnews
Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνέχεια στο μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου Εσωτερικών παρείχε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο από τον απερχόμενο Υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μάλιστα τόνισε ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή ασυνέχεια και ανακοίνωσε ότι ήδη έχει δώσει εντολή για να κατατεθεί άμεσα η απαιτούμενη δήλωση στη Βουλή προκειμένου να συνεχισθεί η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι για τον ίδιο αποτελεί δέσμευση η εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει το «σπουδαίο», όπως το χαρακτήρισε, έργο που έχει συντελεστεί.

«Ερχόμαστε να συνεχίσουμε ένα πολύ πετυχημένο έργο», επισήμανε και ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή για την καταγραφή και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές σε Δήμους των Σερρών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παραδίδοντας το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις και στο έργο που έχει γίνει στους τελευταίους 18 μήνες, ξεκαθάρισε ότι η σχέση του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ευχαρίστησε, είναι πανίσχυρη και διαχρονική και χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Θεόδωρος Λιβάνιος έκανε αναφορά στο έργο που έχει γίνει και σημείωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε ουσιαστικότατο και σημαντικό το έργο που έχει παραχθεί το οποίο έχει σχέση, όπως είπε, και με την καθημερινότητα αλλά σε πολλές περιπτώσεις και με το μέλλον του τόπου.

Οι δηλώσεις

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο, στην ομιλία του είπε τα εξής: «Οφείλω να ευχαριστήσω καταρχήν τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του στην ανάθεση της συγκεκριμένης ευθύνης και για να είμαστε απολύτως συνεννοημένοι όλοι μεταξύ μας εδώ, δεν υπάρχει κανενός είδους μεταβολή. Υπάρχει συνέχεια του κυβερνητικού έργου, θα συνεχίσουμε όλοι να υλοποιούμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ έτσι όπως έχουμε ψηφιστεί γι’ αυτό.

Επομένως, δεν υπάρχει η παραμικρή ασυνέχεια. Και να ενημερώσω ότι έχω ήδη δώσει εντολή να κατατεθεί στη Βουλή η απαιτούμενη δήλωση συνεχίσεως συζητήσεως του νομοσχεδίου ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση.

Επομένως η συζήτηση για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ θα συνεχιστεί σύμφωνα με τον ήδη υφιστάμενο προγραμματισμό του Κοινοβουλίου. Βεβαίως, εννοείται, ότι όλη η ατζέντα η οποία υπάρχει στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πλήρως υιοθετημένη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή , στην κατεύθυνση που έχει χαράξει η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον Τάκη.

Τώρα λοιπόν εδώ για να συνεννοηθούμε, καθώς είμαστε συμμαχητές και φίλοι μεταξύ μας, έχουμε σφυρηλατήσει αγωνιστικούς δεσμούς και αυτό δεν πρέπει να το βγάζει κανείς από την κουβέντα. 

Με τον Τάκη έχουμε συνεργαστεί στενά και όχι τυπικά σε εκείνες τις εποχές που προσπαθούσαμε να αλλάξουμε μια ολόκληρη αντίληψη και ένα ολόκληρο κλίμα μέσα στην κοινωνία για να έρθει η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξουσία. 

Με τον Θόδωρο επίσης συνεργαστήκαμε σε θέματα που του αρέσουν πολύ, όπως είναι τα ζώα συντροφιάς, όταν ήμουν εγώ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Με τους συναδέλφους μου, με τον Στέλιο και με τον Σταύρο, έχουμε γράψει τη δική μας πολιτική διαδρομή και ιστορία η οποία είναι διαδρομή με κοινούς αγώνες. 

Άρα εγώ δεν έχω να πω πάρα πολλά ούτε είναι προγραμματικές δηλώσεις αυτές που κάνουμε τώρα, γιατί οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έχουν γίνει, έχουν εγκριθεί, μας δεσμεύουν και είναι το πρόγραμμα της ΝΔ το οποίο έχει εγκριθεί από τον Ελληνικό λαό. Οι προγραμματικές δηλώσεις έχουν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. Αυτά είναι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε. 

Θα συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο το οποίο ήδη έχει συντελεστεί και πολύ ωραία ανέλυσε ο Τάκης σε αυτά τα εισαγωγικά λόγια. Να ξέρετε, με τον αφοσιωμένο τρόπο που δουλεύουμε πάντοτε, έτσι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Έχω πάρει εξωδίκως τις πληροφορίες μου για όλο το στελεχικό δυναμικό του Υπουργείου και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έρχομαι σε ένα Υπουργείο με υψηλής ποιότητας στελέχη τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων. 

Είμαι πολύ χαρούμενος και αδημονώ να προχωρήσουμε στη συνεργασία μας και στην επικαιροποίηση της ατζέντας μας και των προτεραιοτήτων μας όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί και όπως θα τα συνδιαμορφώσουμε από εδώ και πέρα.

Τάκη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και να ξέρεις ότι προσβλέπουμε στη στενή σχέση και συνεργασία. Επομένως, να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ και να προχωρήσουμε σε αυτά που έχουμε να κάνουμε».

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος είπε: «Eίναι ένα υπουργείο το οποίο έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που σχεδόν αγγίζουν όλες τις πλευρές της ζωής. Θα το ζήσετε καθημερινά. Ο δημόσιος τομέας, η Αυτοδιοίκηση, είναι κομμάτια τα οποία βρίσκουμε στην καθημερινότητά μας και νομίζω ότι είναι μία τεράστια ευκαιρία να συνεχίσετε και να πάτε ένα βήμα ακόμα παραπέρα, όλα όσα έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 18 μήνες.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που γίνανε. Σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούν να γίνουν. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ζώντας εδώ πέρα, όλους αυτούς τους μήνες, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτίωση. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν και ότι οι αυτοδιοικητικοί έχουνε και μεράκι και όραμα και όταν τους ακούω, μπορούμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και είναι διατεθειμένοι να κάνουν μεταρρυθμίσεις ακόμα και πολλές φορές, όταν δεν είναι και προς το προσωπικό τους συμφέρον.

Ο υπουργός, είπε πολύ επιγραμματικά τη δουλειά που έχει γίνει. Θα έλεγα λοιπόν ότι ακόμα και η καθημερινότητα, είναι από τα υπουργεία που έχει και αυτή ενδιαφέρον και κυρίως όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις και πράγματα που συμβαίνουν.

Η πανδημία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πολλές φορές χρειάστηκε, ως υπουργείο να είμαστε κοντά και σε δύσκολες στιγμές, σε φυσικές καταστροφές.

Νομίζω ότι έχετε πολλά πράγματα να κάνετε. Δεν θα σας λείψει ποτέ η δουλειά εδώ πέρα. Χαίρομαι που κυρίως και ο Μάκης και ο Στέλιος αναλαμβάνουν κομμάτια τα οποία τα αγαπάνε και θα τα δουν με πάρα πολύ μεγάλη ζεστασιά.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω προφανώς τον Υπουργό, τον Τάκη τον Θεοδωρικάκο. Νομίζω 18 μήνες περάσαμε πάρα πολλά. Περάσαμε στιγμές όπου πραγματικά, όπως η ψήφος των εκτός Ελλάδας εκλογέων, ήταν τεράστια επιτυχία και με τον τρόπο που έγινε. Νομοθετήσαμε πολλά πράγματα. Από την πρώτη μέρα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της κυβερνησιμότητας των Δήμων. Γίνανε πρωτοπόρα πράγματα. Η ρύθμιση για τα τετραγωνικά ήταν πραγματικά πρωτοπόρα. 

Νομίζω ότι θα συνεχιστεί αυτό το έργο. Ξέρετε, ένα από τα πράγματα που κάναμε, είναι ότι 9:00 το βράδυ των εκλογών, όποτε γίνουν οι εκλογές, θα μπορούμε να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα με την αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας, οπότε νομίζω ότι είναι από τα πράγματα που θα δούμε μπροστά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γενικούς γραμματείς. Τον Μιχάλη, τη Βιβή, τον Νάσο, όλα τα στελέχη του υπουργείου, τη Γιόλα Βαλατσού, την υπηρεσιακή γραμματέα, όλα τα στελέχη των υπουργείων. Τα ξέρω εδώ και πάρα πολλά χρόνια και νομίζω ότι είστε πολύ τυχεροί κύριοι υπουργοί που θα συνεργαστείτε με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι πραγματικά προσωπικό που θα το ζήλευαν όλα τα υπουργεία.  

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Καλώς ήρθατε».

Ο υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Καταρχάς θέλω να ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη.

Δεύτερον δεν ερχόμαστε να κάνουμε κάτι από το μηδέν όπως πολύ σωστά είπε ο Μάκης Βορίδης, ερχόμαστε να συνεχίσουμε ένα πολύ πετυχημένο έργο.

Έχουμε μια πολύτιμη παρακαταθήκη, φίλε Τάκη, φίλε Θοδωρή πάνω στην οποία θα χτίσουμε.

Ακούστηκαν ήδη σημαντικά πράγματα από τα ζητήματα που ήταν θηλιά στο λαιμό χιλιάδων νοικοκυριών και τώρα είναι πηγή εσόδων εκατομμυρίων ευρώ για τους δήμους, όπως τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Για θέματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα «Τρίτσης», με θέματα που έχουν να σχέση με όλη αυτή τη διαδικασία για την στήριξη των Δήμων, για να αντιμετωπίσου οι πολίτες στις τοπικές κοινωνίες τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Τρίτο σημείο ότι έχουμε να διαχειριστούμε την πανδημία αυτή καθεαυτή φυσικά, αλλά και δύο βασικές προτεραιότητες:

Η μία είναι ο Ενιαίος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης και η άλλη, φυσικά, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων που θα βοηθήσει πάρα πολύ την αντιμετώπιση των τοπικών υποθέσεων.

Το τέταρτο που ήθελα να πω, επειδή η ζωή δεν σταματά ποτέ, και ιδίως σε αυτό το Υπουργείο, από χθες το βράδυ αντιμετωπίζουμε τις φυσικές καταστροφές και ιδίως στην περιοχή των Σερρών.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους δημάρχους και των δύο δήμων που έχουν πληγεί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και φυσικά με τις τοπικές κοινωνίες για να έχουμε μια γρήγορη καταγραφή των ζημιών σήμερα και την άμεση παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης για την ανακούφιση των πληγέντων.

Με αυτά τα λόγια πραγματικά συγχαρητήρια για το έργο σου Τάκη, συγχαρητήρια για το έργο σου Θοδωρή και χτίζουμε πάνω σε αυτό και προχωράμε».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός το ουσιαστικότατο και πολύ σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί αυτούς τους τελευταίους μήνες και αυτό οφείλεται βεβαίως και στον Τάκη και στον Θοδωρή και σε όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες που ακατάπαυστα δουλεύουν πάνω σε ένα πάρα πολύ σημαντικό Υπουργείο γιατί η ουσία και η φύση αυτού του Υπουργείου έχει να κάνει τόσο με την καθημερινότητα αλλά όσο και σε πολλές περιπτώσεις αλλά και με το μέλλον αυτού του τόπου.

Και βεβαίως να πω ότι είναι χρέος μας, καθήκον μας όλων ημών μαζί με τους εκλεκτούς συναδέλφους να συνεχίσουμε με ζήλο, ευθύνη, αποφασιστικότητα το έργο το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί και να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τις εντολές του πρωθυπουργού. Και αυτό θα το κάνω και εγώ προσωπικά στο κομμάτι στο οποίο μου αναλογεί στον τομέα της Μακεδονίας και της Θράκης, στον τομέα στον οποίο έχω την ευθύνη».

Όροι χρήσης
Σχετικά με τα cookies
Διαφημίσεις
Ταυτότητα
Επικοινωνία
Μέλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας
6977232183

Αριθμός Μητρώου Online Media: 13444
www.dimotisnews.gr © 2024 All rights reserved