×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Τρίτη 24 Απριλίου 2018
6:37 πμ - 8:10 μμ



ΨΙΘΥΡΟΙ - Ελλάδα
Πικάντικη σούπα φακές με λουκανικάκια και δαμάσκηνα
Διαβάστηκε 208 φορές

07-11-2017
Από τo Dimotisnews


Η συνταγή που «απογειώνει» τις φακές...

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 80 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά:
300 γρ. φακές 
200 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
100 γρ. μπέικον (περίπου 2-3 φέτες)
8 μικρά πικάντικα λουκανικάκια
1 μικρό καρότο 
2 στελέχη σέλινο 
10 στελέχη μαϊντανό 
Μισό κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
3 κουταλιές ξίδι
Μια πρέζα ζάχαρη
2 μέτρια κρεμμύδια
Λάδι, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Πλύντε τις φακές, βάλτε τες σε μια κατσαρόλα με νερό και προσθέστε  το καρότο και  το σέλινο  ψιλοκομμένα. Βράστε τες για περίπου 60 λεπτά,  σε χαμηλή φωτιά  με το σκεύος σκεπασμένο. Εάν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό. 
Στο μεταξύ μουσκέψτε  τα δαμάσκηνα σε μισό λίτρο νερό. Έπειτα ρίξτε τα με το νερό τους  σε μια κατσαρόλα και βράστε τα για μισή ώρα. Στραγγίστε τα και ρίξτε το νερό  τους στην κατσαρόλα με τις φακές. Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 2 πρέζες πιπέρι,  το θυμάρι, το ξίδι, τη ζάχαρη, τα λουκανικάκια  (ολόκληρα ή κομμένα) και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά. 

Σ’ ένα τηγάνι με μια κουταλιά λάδι,  προσθέστε το μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους, τα κρεμμύδια τριμμένα και σοτάρετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε το μείγμα στις φακές, προσθέστε  το μαϊντανό ψιλοκομμένο και βράστε για 2-3 λεπτά. 
Προσθέστε τα δαμάσκηνα,  σβήστε τη φωτιά, ανακατέψτε  και σερβίρετε το φαγητό μετά από 2 λεπτά.








ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ


Διαβάστε επίσης
 
Ελλάδα - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Με κοινό ψήφισμα ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ...
 
Ελλάδα - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πάνος Σκουρλέτης: Εκλογές με απλή αναλογική,...
 
Ελλάδα - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ: Όσα θα γίνουν στο θερμό...
 
Ελλάδα - LIFESTYLE
Ο Σπύρος Λιβαθινός, μιλάει για Ποδόσφαιρο...





H ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies.
Εφόσον πλοηγήστε σε αυτήν και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Το κατάλαβα
Τρίτη 24 Απριλίου 2018
6:37 πμ - 8:10 μμ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ


ΨΙΘΥΡΟΙ - Ελλάδα
Πικάντικη σούπα φακές με λουκανικάκια και δαμάσκηνα
Διαβάστηκε 208 φορές

07-11-2017
Από τo Dimotisnews
Η συνταγή που «απογειώνει» τις φακές...

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 80 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά:
300 γρ. φακές 
200 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
100 γρ. μπέικον (περίπου 2-3 φέτες)
8 μικρά πικάντικα λουκανικάκια
1 μικρό καρότο 
2 στελέχη σέλινο 
10 στελέχη μαϊντανό 
Μισό κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
3 κουταλιές ξίδι
Μια πρέζα ζάχαρη
2 μέτρια κρεμμύδια
Λάδι, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Πλύντε τις φακές, βάλτε τες σε μια κατσαρόλα με νερό και προσθέστε  το καρότο και  το σέλινο  ψιλοκομμένα. Βράστε τες για περίπου 60 λεπτά,  σε χαμηλή φωτιά  με το σκεύος σκεπασμένο. Εάν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό. 
Στο μεταξύ μουσκέψτε  τα δαμάσκηνα σε μισό λίτρο νερό. Έπειτα ρίξτε τα με το νερό τους  σε μια κατσαρόλα και βράστε τα για μισή ώρα. Στραγγίστε τα και ρίξτε το νερό  τους στην κατσαρόλα με τις φακές. Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 2 πρέζες πιπέρι,  το θυμάρι, το ξίδι, τη ζάχαρη, τα λουκανικάκια  (ολόκληρα ή κομμένα) και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά. 

Σ’ ένα τηγάνι με μια κουταλιά λάδι,  προσθέστε το μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους, τα κρεμμύδια τριμμένα και σοτάρετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε το μείγμα στις φακές, προσθέστε  το μαϊντανό ψιλοκομμένο και βράστε για 2-3 λεπτά. 
Προσθέστε τα δαμάσκηνα,  σβήστε τη φωτιά, ανακατέψτε  και σερβίρετε το φαγητό μετά από 2 λεπτά.





Όροι χρήσης
Διαφημίσεις
Ταυτότητα
Επικοινωνία
Μέλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας
6970339608

Αριθμός Μητρώου Online Media: 13444
www.dimotisnews.gr © 2018 All rights reserved