Πράσινο Κίνημα: Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές από το μοναδικό Πράσινο χώρο στην Ελλάδα
×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
Κυριακή 19 Μαίου 2024
6:11 πμ - 8:32 μμΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ελλάδα
Πράσινο Κίνημα: Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές από το μοναδικό Πράσινο χώρο στην Ελλάδα
Διαβάστηκε 2952 φορές

12-07-2021
Από τo Dimotisnews


Δελτίο Τύπου

Ξεπέρασε τις προσδοκίες, σε όλα τα επίπεδα, το 2ο Τακτικό Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου 2021 στον φιλόξενο Πολυχώρο του Δήμου Νέας Ιωνίας «Γαλαξία», αφήνοντας μία τεράστια παρακαταθήκη για το αύριο του κόμματος. Το Συνέδριο κινήθηκε σε υψηλού επιπέδου τοποθετήσεις και Ψηφίσματα στον ιδεολογικόπολιτικό τομέα ενώ έγιναν και αναλύσεις και εξειδικεύσεις για την εφαρμογή των πράσινων πολιτικών στην καθημερινότητα του πολίτη.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η αυτόνομη κάθοδος στις επικείμενες εκλογές κάνοντας διερευνητικές επαφές για ποιοτικές συνεργασίες απορρίπτοντας τα εθνομηδενιστικά κόμματα και τα κόμματα που με τις αποτυχημένες πολιτικές τους συνέβαλαν στην ιδεολογική επικράτηση του νεοφιλελεύθερου χώρου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τον Πράσινο χώρο στην Ελλάδα εκφράζει μόνο το Πράσινο Κίνημα.  

Οργανωτική αρτιότητα 

Σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον λόγω των ιδιαιτεροτήτων από την πανδημία, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου κατάφερε να φέρει εις πέρας με απόλυτη αρτιότητα ένα αποτέλεσμα που εντυπωσίασε όποιον συμμετείχε είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά. 
Το Πράσινο Κίνημα πιστό στην Αρχή της Διαφάνειας και στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού μετέδωσε σε ζωντανή μετάδοση κάθε στιγμή από τις εργασίες του Συνεδρίου, μέσα από το κανάλι του στο Youtube και τα επίσημα social media του κόμματος. Μεταδόθηκαν χαιρετισμοί εκπροσώπων του κόμματος από την Ευρώπη και την Αμερική και παράλληλα υπήρχε συνεχώς αλληλεπίδραση μεταξύ των Συνέδρων στον Γαλαξία και όσων συμμετείχαν διαδικτυακά δίνοντας αληθινό νόημα στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των δημοκρατικών διαδικασιών.

Καίριες πολιτικές αποφάσεις 

Το Συνέδριο ψήφισε την αυτόνομη κάθοδο του Πράσινου Κινήματος στις εκλογές, όντας ο μοναδικός πραγματικός Πράσινος χώρος που υποστηρίζει τα θέματα της Πολιτικής Οικολογίας στην Ελλάδα. 
Επίσης τα αρμόδια όργανα που προέκυψαν από τις διαδικασίες, θα εκτιμήσουν και τις περιπτώσεις εκλογικών συνεργασιών. 
Θεωρούμε ότι τα άλλα κόμματα του Πράσινου χώρου, με τα λάθη που έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν όταν είχαν θέσεις ευθύνης, χρεώνονται την ιδεολογική επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού που βιώνουμε σήμερα και έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Ακολούθησαν έναν στείρο περιβαλλοντισμό, και ουσιαστικά υπονόμευσαν το πλούσιο ιδεολογικό υπόβαθρο του Πράσινου Χώρου μας. 
Η μεγάλη ομάδα των Ομογενών μας στη Γερμανία, (από όπου εξέλεξαν και δύο μέλη στην Κεντρική Επιτροπή του Πράσινου Κινήματος) θα αγωνιστεί δίπλα στους Γερμανούς Πράσινους για τη μεγάλη νίκη του Πράσινου Χώρου στις επικείμενες Γερμανικές Εκλογές. Θεωρούμε ότι η νίκη των Γερμανών Πρασίνων θα αλλάξει το ρου της ιστορίας όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα αγωνιστούμε να υπάρξει επιτέλους στη χώρα μας Κλιματικός Νόμος και Κλιματικός Προϋπολογισμός και θα συμβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο σχέδιο για να μείνει η κοινωνία όρθια στη μετά Covid εποχή. 
Φέρνουμε στην συζήτηση της πολιτικής σκηνής το «Δικαιοστάσιο», το οποίο θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος για να μην μεγαλώσουν οι Κοινωνικές και Οικονομικές Ανισότητες. 
Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να υποστηριχθούν. 
Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να έχουν και αυτή την κατεύθυνση. Αλλά και για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, τον οποίο υποστηρίζουμε αναφανδόν, πρέπει να μπουν κανόνες Ηθικής και Δημοκρατικότητας. 
Στην Πράσινη Μετάβαση θεωρούμε ότι σχέδιο της κυβέρνησης, που έως τώρα γνωρίζουμε, έχει κενά τα οποία πρέπει να συμπληρωθούν. 
Η Γαλάζια Οικονομία, η προσβασιμότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, οι Πράσινες Λιμενικές Πολιτικές, η Πράσινη οπτική στον Τουρισμό, η ενίσχυση των Βιολογικών Παραγωγών με συγκεκριμένες πολιτικές, η προστασία των παραδοσιακών σπόρων και η αντιμετώπιση των μεταλλαγμένων, η βιώσιμη κινητικότητα με στήριξη στους σιδηροδρόμους, η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, δεν έχουν προβλεφθεί σωστά, στο σχέδιο Πράσινης Μετάβασης της Κυβέρνησης. 
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την Ευημερία των Πολιτών και όχι για την στρεβλή έννοια της Ανάπτυξης, που ουσιαστικά είναι υπερμεγένθυση εξουσίας και χρήματος σε λίγους. 
Στο πλαίσιο αυτό, της ευημερίας των πολιτών, ψηφίσαμε ως θέση μας την τετραήμερη εργασία, ή 32 ώρες εβδομαδιαίως με τις ίδιες απολαβές. 
Έχοντας ως Πράσινο Κίνημα την Πατριωτική Οπτική, όπως την έχουμε βάλει στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη, δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τα εθνομηδενιστικά μικρά κόμματα του χώρου. 
Οι επιτυχίες μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, είναι ο οδηγός μας για τις Εθνικές Εκλογές, όποτε αυτές και αν διεξαχθούν. 
Δημιουργούμε το Δίκτυο Αιρετών Αυτοδιοικητικών που έχουν Πράσινο Πρόσημο για να υπάρχουν συντεταγμένες δράσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο. Τέλος κρίνουμε την μέχρι στιγμής συνεργασία μας στην Περιφέρεια Αττικής επιτυχημένη. 
Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του νομικού πλαισίου, και αναβαθμίζοντας την απλή αναλογική, την οποία υποστηρίζουμε, η Περιφερειακή μας παράταξη στην Αττική πραγματοποίησε μετεκλογική σύμπραξη με τη διοίκηση του κ. Πατούλη. Η συγκεκριμένη σύμπραξη, η οποία έγινε σε προγραμματική βάση 13 σημείων, είναι το πιο πετυχημένο μοντέλο συνδιοίκησης της απλής αναλογικής στην Ελλάδα, αφού η Περιφέρεια Αττικής είναι μετά την ελληνική Βουλή το πιο μεγάλο διαβουλόμενο θεσμικό αιρετό σώμα, στην Ελλάδα. Αλλά και σε επίπεδο δράσεων, έχουμε συμβάλει έτσι ώστε οι Πράσινες Πολιτικές, να είναι στην Αττική πιο εμφανής από ποτέ. Σίγουρα έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα, αλλά επίσης είναι δεδομένο ότι πολλά δεν θα συνέβαιναν αν δεν είμασταν και εμείς στην συνδιοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Επανεκλογή Ρίας Ακρίβου και Κώστα Καλογράνη - Νέος Γενικός Γραμματέας ο Λάμπρος Σπάθης  

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των Συμπροέδρων του κόμματος, καθώς και του νέου Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, ο νυν Συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης επανεξελέγη με 928 ψήφους, η Συμπρόεδρος ανανέωσε τη θητεία της με 911 σταυρούς και νέος Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος εξελέγη ο Λάμπρος Σπάθης με 913 ψήφους. 

Η δήλωση των Συμπροέδρων μετά την επανεκλογή τους 

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι δύο Συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Το 2ο Τακτικό Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος, ήταν ένα πολύ πετυχημένο και υψηλού επιπέδου Συνέδριο. Οι εισηγήσεις και τα ψηφίσματα των συνοδοιπόρων είναι πραγματικά ιδεολογικοπολιτικός πλούτος. Ευχαριστούμε τα μέλη του Πράσινου Κινήματος για την ευρεία στήριξη στο πρόσωπό μας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί. Οργανωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Ετοιμαζόμαστε για την αυτόνομη κάθοδο. Go Green με το Πράσινο Κίνημα».

Τα 61 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές και για την ανάδειξη των 61 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος, η οποία ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό και ξεχωρίζει η εκπροσώπηση των γυναικών, σε αναλογία που ξεπερνά το 1/3 των μελών της Επιτροπής. Ενώ άξια αναφοράς είναι η εκπροσώπηση τόσο της επαρχίας, καθώς πλησιάζει το 50% ενώ όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εκπροσωπούν την Ομογένειά μας. Αντίστοιχα υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση και στην ηλικιακή διαστρωμάτωση αλλά και στην κοινωνικοεπαγγελματική.

Αναλυτικά, τα 61 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος είναι τα εξής:
1. ΑΚΡΙΒΟΣ Αθανάσιος
2. ΑΚΡΙΒΟΣ Κωνσταντίνος
3. ΑΛΕΒΙΖΟΣ Παναγιώτης
4. ΒΑΛΛΑ Ελένη
5. ΒΑΛΛΑΣ Παντελής
6. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Θωμάς
7. ΒΙΡΒΙΛΗΣ Μιχάλης
8. ΒΟΥΒΟΥΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος
9. ΓΚΩΝΙΑΣ Κώστας
10. ΔΗΜΑ Δήμητρα
11. ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ Μανώλης
12. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Βαγγέλης
13. ΚΑΒΟΥΚΑΣ Γιώργος
14. ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ Γιάννης
15. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΥ Πέγγυ
16. ΚΑΡΟΥΖΟΣ Δημήτρης
17. ΚΑΣΟΥΤΑΣ Μιχάλης
18. ΚΑΤΣΑΝΟΥ Δήμητρα
19. ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗ Παναγιώτα 
20. ΚΑΨΗΣ Κώστας
21. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Χρήστος
22. ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος
23. ΚΟΥΒΑΤΣΟΣ Πέτρος 
24. ΚΡΙΚΟΥ Γιάννα
25. ΚΥΡΟΥ Κωνσταντίνα
26. ΚΥΡΟΥΣΗΣ Γιώργος
27. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βαγγέλης
28. ΛΑΠΠΑ Κέλλυ
29. ΛΑΧΑΝΑ Ιωάννα
30. ΛΕΡΤΑΣ Δημήτρης 
31. ΜΑΚΡΗ Χρυσαυγή
32. ΜΑΡΚΑΤΑΤΟΥ Κάλλια
33. ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ Νεκταρία
34. ΜΑΥΡΕΑΣ Πέτρος
35. ΜΟΣΧΟΒΟΥΔΗΣ Μάκης
36. ΜΠΑΖΟΥΚΗ Μαρία
37. ΜΠΑΚΛΑΒΑ Μαρία Χριστίνα
38. ΜΠΟΥΡΓΟΣ Μιχάλης 
39. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗ Αγγελική
40. ΜΥΛΩΝΑΣ Νίκος
41. ΝΗΜΑΣ Βασίλης
42. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Σταύρος
43. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Νατάσσα
44. ΝΤΑΒΙΑΣ Άγγελος
45. ΝΤΑΒΙΑΣ Δημήτρης
46. ΝΤΟΥΡΟΣ Νίκος 
47. ΝΤΡΟΥΛΙΑΣ Δημήτρης
48. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνη
49. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος
50. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Νίκος
51. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Λευτέρης
52. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λάζαρος
53. ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ Μαρία
54. ΤΡΑΚΑ Αλεξάνδρα 
55. ΤΣΑΠΕΠΑ Μαρία
56. ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ Μανώλης
57. ΦΕΛΕΚΗΣ Ηλίας
58. ΦΥΣΕΚΗ Σοφία
59. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΗΣ Μιχάλης
60. ΧΟΡΕΒΑ Έλενα 
61. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Αμβρόσιος

Τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο 

Μαζί με τους 130 Συνέδρους του κόμματος στον φιλόξενο χώρο του Γαλαξία στη Νέα Σμύρνη, παρέστησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης, των κινημάτων και των συλλογικοτήτων προκειμένου να απευθύνουν τον δικό τους χαιρετισμό στο Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος.
Εκ μέρους της Κυβέρνησης παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Αμυράς. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Χονδρός. Το ΚΙΝΑΛ εκπροσώπησε ο κ. Απόστολος Πόντας. Ο κ. Γιάννης Λεβεντίδης απεύθυνε χαιρετισμό εκπροσωπώντας το Μέρα25.
Ακόμη χαιρέτισαν εκπροσωπώντας το ΑΚΚΕΛ η κα Ξένια Ιωαννίδου και εκπροσωπώντας τη Δίκαιη Ελλάδα ο κ. Νίκος Νικολαΐδης. 
Πρώτος στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό ανέβηκε ο κ. Πολύδωρος Συρίγος, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς ήταν ο δήμος που φιλοξένησε το Συνέδριο. 
Πραγματικά τιμητική και ιδιαιτέρως συμβολική ήταν η παρουσία του δημάρχου Φυλής, κ. Χρήστου Παππού, ο οποίος πρέπει να σημειώσουμε ότι αναφέρθηκε προσωπικά στον Συμπρόεδρο του Πράσινου Κινήματος, κ. Κώστας Καλογράνη, για τον καθοριστικό του ρόλο στον αγώνα της περιοχής για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ αλλά και γενικότερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των ζητημάτων που άπτονται στο περιβάλλον.
Ενδιαφέρουσα ήταν και η παρέμβαση του κ. Μιχάλη Χρηστάκη, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». 
Ακόμη χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Παναγιώτης Ιωάννου.
Αν και ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί και να τοποθετηθεί ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει το πρωί του Σαββάτου σε διάφορα σημεία της Αττικής έκαναν αδύνατο να συμβεί αυτό. Έτσι, ο κ. Πατούλης με μήνυμά του έστειλε τις ευχές του για τις εργασίες του Συνεδρίου.
Μία ακόμα ιδιαίτερη και τιμητική στιγμή για το Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος ήταν ο χαιρετισμός του κ. Γιώργου Παπαγιαννόπουλου, ιστορικού στελέχους του αντιδικτατορικού αγώνα, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ και εκ των συγγραφέων της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. Τώρα δραστηριοποιείται μέσα από τη Συλλογικότητα «ΕΜΕΙΣ».
Επίσης, το Συνέδριο χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, κ. Αρμόδιος Δρίκος, προσκαλώντας και τη νεολαία του Πράσινου Κινήματος να ενταχθεί Στο Εθνικό Συμβούλιο. Πρόσκληση που φυσικά το κόμμα έκανε δεκτή.
Τέλος, στο Συνέδριο είχε προσκληθεί να παραβρεθεί και η Γερμανίδα Βουλευτής των Πρασίνων Lisa Badum, η οποία δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να έρθει. Έστειλε όμως μέσω μηνύματος τις θερμές τις ευχές για επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου τονίζοντας την απογοήτευσή της που δεν τα κατάφερε να έρθει στη χώρα μας. Επίσης, μήνυμα στήριξης απέστειλε και η Αντιπρόεδρος του Οικολογικού κόμματος της Ρουμανίας Niculita Ghita.


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ


Διαβάστε επίσης
 
Ελλάδα - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΑΡΧΗΓΟΣ: Η Δική μου Αλήθεια»: Παρουσίαση...
 
Ελλάδα - LIFESTYLE
Λεύκτρα: Ποικιλίες… κέρασε ο 40ος επετειακός...
 
Ελλάδα - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ε.Ν.Α στην...
 
Ελλάδα - ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΔΙΠΤ: Στον Κωνσταντίνο Φίλανδρο για την...

Κυριακή 19 Μαίου 2024
6:11 πμ - 8:32 μμΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ελλάδα
Πράσινο Κίνημα: Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές από το μοναδικό Πράσινο χώρο στην Ελλάδα
Διαβάστηκε 2952 φορές

12-07-2021
Από τo Dimotisnews
Δελτίο Τύπου

Ξεπέρασε τις προσδοκίες, σε όλα τα επίπεδα, το 2ο Τακτικό Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου 2021 στον φιλόξενο Πολυχώρο του Δήμου Νέας Ιωνίας «Γαλαξία», αφήνοντας μία τεράστια παρακαταθήκη για το αύριο του κόμματος. Το Συνέδριο κινήθηκε σε υψηλού επιπέδου τοποθετήσεις και Ψηφίσματα στον ιδεολογικόπολιτικό τομέα ενώ έγιναν και αναλύσεις και εξειδικεύσεις για την εφαρμογή των πράσινων πολιτικών στην καθημερινότητα του πολίτη.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η αυτόνομη κάθοδος στις επικείμενες εκλογές κάνοντας διερευνητικές επαφές για ποιοτικές συνεργασίες απορρίπτοντας τα εθνομηδενιστικά κόμματα και τα κόμματα που με τις αποτυχημένες πολιτικές τους συνέβαλαν στην ιδεολογική επικράτηση του νεοφιλελεύθερου χώρου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τον Πράσινο χώρο στην Ελλάδα εκφράζει μόνο το Πράσινο Κίνημα.  

Οργανωτική αρτιότητα 

Σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον λόγω των ιδιαιτεροτήτων από την πανδημία, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου κατάφερε να φέρει εις πέρας με απόλυτη αρτιότητα ένα αποτέλεσμα που εντυπωσίασε όποιον συμμετείχε είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά. 
Το Πράσινο Κίνημα πιστό στην Αρχή της Διαφάνειας και στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού μετέδωσε σε ζωντανή μετάδοση κάθε στιγμή από τις εργασίες του Συνεδρίου, μέσα από το κανάλι του στο Youtube και τα επίσημα social media του κόμματος. Μεταδόθηκαν χαιρετισμοί εκπροσώπων του κόμματος από την Ευρώπη και την Αμερική και παράλληλα υπήρχε συνεχώς αλληλεπίδραση μεταξύ των Συνέδρων στον Γαλαξία και όσων συμμετείχαν διαδικτυακά δίνοντας αληθινό νόημα στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των δημοκρατικών διαδικασιών.

Καίριες πολιτικές αποφάσεις 

Το Συνέδριο ψήφισε την αυτόνομη κάθοδο του Πράσινου Κινήματος στις εκλογές, όντας ο μοναδικός πραγματικός Πράσινος χώρος που υποστηρίζει τα θέματα της Πολιτικής Οικολογίας στην Ελλάδα. 
Επίσης τα αρμόδια όργανα που προέκυψαν από τις διαδικασίες, θα εκτιμήσουν και τις περιπτώσεις εκλογικών συνεργασιών. 
Θεωρούμε ότι τα άλλα κόμματα του Πράσινου χώρου, με τα λάθη που έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν όταν είχαν θέσεις ευθύνης, χρεώνονται την ιδεολογική επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού που βιώνουμε σήμερα και έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Ακολούθησαν έναν στείρο περιβαλλοντισμό, και ουσιαστικά υπονόμευσαν το πλούσιο ιδεολογικό υπόβαθρο του Πράσινου Χώρου μας. 
Η μεγάλη ομάδα των Ομογενών μας στη Γερμανία, (από όπου εξέλεξαν και δύο μέλη στην Κεντρική Επιτροπή του Πράσινου Κινήματος) θα αγωνιστεί δίπλα στους Γερμανούς Πράσινους για τη μεγάλη νίκη του Πράσινου Χώρου στις επικείμενες Γερμανικές Εκλογές. Θεωρούμε ότι η νίκη των Γερμανών Πρασίνων θα αλλάξει το ρου της ιστορίας όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα αγωνιστούμε να υπάρξει επιτέλους στη χώρα μας Κλιματικός Νόμος και Κλιματικός Προϋπολογισμός και θα συμβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο σχέδιο για να μείνει η κοινωνία όρθια στη μετά Covid εποχή. 
Φέρνουμε στην συζήτηση της πολιτικής σκηνής το «Δικαιοστάσιο», το οποίο θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος για να μην μεγαλώσουν οι Κοινωνικές και Οικονομικές Ανισότητες. 
Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να υποστηριχθούν. 
Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να έχουν και αυτή την κατεύθυνση. Αλλά και για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, τον οποίο υποστηρίζουμε αναφανδόν, πρέπει να μπουν κανόνες Ηθικής και Δημοκρατικότητας. 
Στην Πράσινη Μετάβαση θεωρούμε ότι σχέδιο της κυβέρνησης, που έως τώρα γνωρίζουμε, έχει κενά τα οποία πρέπει να συμπληρωθούν. 
Η Γαλάζια Οικονομία, η προσβασιμότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, οι Πράσινες Λιμενικές Πολιτικές, η Πράσινη οπτική στον Τουρισμό, η ενίσχυση των Βιολογικών Παραγωγών με συγκεκριμένες πολιτικές, η προστασία των παραδοσιακών σπόρων και η αντιμετώπιση των μεταλλαγμένων, η βιώσιμη κινητικότητα με στήριξη στους σιδηροδρόμους, η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, δεν έχουν προβλεφθεί σωστά, στο σχέδιο Πράσινης Μετάβασης της Κυβέρνησης. 
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την Ευημερία των Πολιτών και όχι για την στρεβλή έννοια της Ανάπτυξης, που ουσιαστικά είναι υπερμεγένθυση εξουσίας και χρήματος σε λίγους. 
Στο πλαίσιο αυτό, της ευημερίας των πολιτών, ψηφίσαμε ως θέση μας την τετραήμερη εργασία, ή 32 ώρες εβδομαδιαίως με τις ίδιες απολαβές. 
Έχοντας ως Πράσινο Κίνημα την Πατριωτική Οπτική, όπως την έχουμε βάλει στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη, δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τα εθνομηδενιστικά μικρά κόμματα του χώρου. 
Οι επιτυχίες μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, είναι ο οδηγός μας για τις Εθνικές Εκλογές, όποτε αυτές και αν διεξαχθούν. 
Δημιουργούμε το Δίκτυο Αιρετών Αυτοδιοικητικών που έχουν Πράσινο Πρόσημο για να υπάρχουν συντεταγμένες δράσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο. Τέλος κρίνουμε την μέχρι στιγμής συνεργασία μας στην Περιφέρεια Αττικής επιτυχημένη. 
Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του νομικού πλαισίου, και αναβαθμίζοντας την απλή αναλογική, την οποία υποστηρίζουμε, η Περιφερειακή μας παράταξη στην Αττική πραγματοποίησε μετεκλογική σύμπραξη με τη διοίκηση του κ. Πατούλη. Η συγκεκριμένη σύμπραξη, η οποία έγινε σε προγραμματική βάση 13 σημείων, είναι το πιο πετυχημένο μοντέλο συνδιοίκησης της απλής αναλογικής στην Ελλάδα, αφού η Περιφέρεια Αττικής είναι μετά την ελληνική Βουλή το πιο μεγάλο διαβουλόμενο θεσμικό αιρετό σώμα, στην Ελλάδα. Αλλά και σε επίπεδο δράσεων, έχουμε συμβάλει έτσι ώστε οι Πράσινες Πολιτικές, να είναι στην Αττική πιο εμφανής από ποτέ. Σίγουρα έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα, αλλά επίσης είναι δεδομένο ότι πολλά δεν θα συνέβαιναν αν δεν είμασταν και εμείς στην συνδιοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Επανεκλογή Ρίας Ακρίβου και Κώστα Καλογράνη - Νέος Γενικός Γραμματέας ο Λάμπρος Σπάθης  

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των Συμπροέδρων του κόμματος, καθώς και του νέου Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, ο νυν Συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης επανεξελέγη με 928 ψήφους, η Συμπρόεδρος ανανέωσε τη θητεία της με 911 σταυρούς και νέος Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος εξελέγη ο Λάμπρος Σπάθης με 913 ψήφους. 

Η δήλωση των Συμπροέδρων μετά την επανεκλογή τους 

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι δύο Συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Το 2ο Τακτικό Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος, ήταν ένα πολύ πετυχημένο και υψηλού επιπέδου Συνέδριο. Οι εισηγήσεις και τα ψηφίσματα των συνοδοιπόρων είναι πραγματικά ιδεολογικοπολιτικός πλούτος. Ευχαριστούμε τα μέλη του Πράσινου Κινήματος για την ευρεία στήριξη στο πρόσωπό μας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί. Οργανωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Ετοιμαζόμαστε για την αυτόνομη κάθοδο. Go Green με το Πράσινο Κίνημα».

Τα 61 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές και για την ανάδειξη των 61 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος, η οποία ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό και ξεχωρίζει η εκπροσώπηση των γυναικών, σε αναλογία που ξεπερνά το 1/3 των μελών της Επιτροπής. Ενώ άξια αναφοράς είναι η εκπροσώπηση τόσο της επαρχίας, καθώς πλησιάζει το 50% ενώ όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εκπροσωπούν την Ομογένειά μας. Αντίστοιχα υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση και στην ηλικιακή διαστρωμάτωση αλλά και στην κοινωνικοεπαγγελματική.

Αναλυτικά, τα 61 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Πράσινου Κινήματος είναι τα εξής:
1. ΑΚΡΙΒΟΣ Αθανάσιος
2. ΑΚΡΙΒΟΣ Κωνσταντίνος
3. ΑΛΕΒΙΖΟΣ Παναγιώτης
4. ΒΑΛΛΑ Ελένη
5. ΒΑΛΛΑΣ Παντελής
6. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Θωμάς
7. ΒΙΡΒΙΛΗΣ Μιχάλης
8. ΒΟΥΒΟΥΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος
9. ΓΚΩΝΙΑΣ Κώστας
10. ΔΗΜΑ Δήμητρα
11. ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ Μανώλης
12. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Βαγγέλης
13. ΚΑΒΟΥΚΑΣ Γιώργος
14. ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ Γιάννης
15. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΥ Πέγγυ
16. ΚΑΡΟΥΖΟΣ Δημήτρης
17. ΚΑΣΟΥΤΑΣ Μιχάλης
18. ΚΑΤΣΑΝΟΥ Δήμητρα
19. ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗ Παναγιώτα 
20. ΚΑΨΗΣ Κώστας
21. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Χρήστος
22. ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος
23. ΚΟΥΒΑΤΣΟΣ Πέτρος 
24. ΚΡΙΚΟΥ Γιάννα
25. ΚΥΡΟΥ Κωνσταντίνα
26. ΚΥΡΟΥΣΗΣ Γιώργος
27. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Βαγγέλης
28. ΛΑΠΠΑ Κέλλυ
29. ΛΑΧΑΝΑ Ιωάννα
30. ΛΕΡΤΑΣ Δημήτρης 
31. ΜΑΚΡΗ Χρυσαυγή
32. ΜΑΡΚΑΤΑΤΟΥ Κάλλια
33. ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ Νεκταρία
34. ΜΑΥΡΕΑΣ Πέτρος
35. ΜΟΣΧΟΒΟΥΔΗΣ Μάκης
36. ΜΠΑΖΟΥΚΗ Μαρία
37. ΜΠΑΚΛΑΒΑ Μαρία Χριστίνα
38. ΜΠΟΥΡΓΟΣ Μιχάλης 
39. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗ Αγγελική
40. ΜΥΛΩΝΑΣ Νίκος
41. ΝΗΜΑΣ Βασίλης
42. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Σταύρος
43. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Νατάσσα
44. ΝΤΑΒΙΑΣ Άγγελος
45. ΝΤΑΒΙΑΣ Δημήτρης
46. ΝΤΟΥΡΟΣ Νίκος 
47. ΝΤΡΟΥΛΙΑΣ Δημήτρης
48. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνη
49. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος
50. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Νίκος
51. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Λευτέρης
52. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λάζαρος
53. ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ Μαρία
54. ΤΡΑΚΑ Αλεξάνδρα 
55. ΤΣΑΠΕΠΑ Μαρία
56. ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ Μανώλης
57. ΦΕΛΕΚΗΣ Ηλίας
58. ΦΥΣΕΚΗ Σοφία
59. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΗΣ Μιχάλης
60. ΧΟΡΕΒΑ Έλενα 
61. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Αμβρόσιος

Τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο 

Μαζί με τους 130 Συνέδρους του κόμματος στον φιλόξενο χώρο του Γαλαξία στη Νέα Σμύρνη, παρέστησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης, των κινημάτων και των συλλογικοτήτων προκειμένου να απευθύνουν τον δικό τους χαιρετισμό στο Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος.
Εκ μέρους της Κυβέρνησης παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Αμυράς. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Χονδρός. Το ΚΙΝΑΛ εκπροσώπησε ο κ. Απόστολος Πόντας. Ο κ. Γιάννης Λεβεντίδης απεύθυνε χαιρετισμό εκπροσωπώντας το Μέρα25.
Ακόμη χαιρέτισαν εκπροσωπώντας το ΑΚΚΕΛ η κα Ξένια Ιωαννίδου και εκπροσωπώντας τη Δίκαιη Ελλάδα ο κ. Νίκος Νικολαΐδης. 
Πρώτος στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό ανέβηκε ο κ. Πολύδωρος Συρίγος, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς ήταν ο δήμος που φιλοξένησε το Συνέδριο. 
Πραγματικά τιμητική και ιδιαιτέρως συμβολική ήταν η παρουσία του δημάρχου Φυλής, κ. Χρήστου Παππού, ο οποίος πρέπει να σημειώσουμε ότι αναφέρθηκε προσωπικά στον Συμπρόεδρο του Πράσινου Κινήματος, κ. Κώστας Καλογράνη, για τον καθοριστικό του ρόλο στον αγώνα της περιοχής για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ αλλά και γενικότερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των ζητημάτων που άπτονται στο περιβάλλον.
Ενδιαφέρουσα ήταν και η παρέμβαση του κ. Μιχάλη Χρηστάκη, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». 
Ακόμη χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Παναγιώτης Ιωάννου.
Αν και ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί και να τοποθετηθεί ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει το πρωί του Σαββάτου σε διάφορα σημεία της Αττικής έκαναν αδύνατο να συμβεί αυτό. Έτσι, ο κ. Πατούλης με μήνυμά του έστειλε τις ευχές του για τις εργασίες του Συνεδρίου.
Μία ακόμα ιδιαίτερη και τιμητική στιγμή για το Συνέδριο του Πράσινου Κινήματος ήταν ο χαιρετισμός του κ. Γιώργου Παπαγιαννόπουλου, ιστορικού στελέχους του αντιδικτατορικού αγώνα, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ και εκ των συγγραφέων της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. Τώρα δραστηριοποιείται μέσα από τη Συλλογικότητα «ΕΜΕΙΣ».
Επίσης, το Συνέδριο χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, κ. Αρμόδιος Δρίκος, προσκαλώντας και τη νεολαία του Πράσινου Κινήματος να ενταχθεί Στο Εθνικό Συμβούλιο. Πρόσκληση που φυσικά το κόμμα έκανε δεκτή.
Τέλος, στο Συνέδριο είχε προσκληθεί να παραβρεθεί και η Γερμανίδα Βουλευτής των Πρασίνων Lisa Badum, η οποία δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να έρθει. Έστειλε όμως μέσω μηνύματος τις θερμές τις ευχές για επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου τονίζοντας την απογοήτευσή της που δεν τα κατάφερε να έρθει στη χώρα μας. Επίσης, μήνυμα στήριξης απέστειλε και η Αντιπρόεδρος του Οικολογικού κόμματος της Ρουμανίας Niculita Ghita.

Όροι χρήσης
Σχετικά με τα cookies
Διαφημίσεις
Ταυτότητα
Επικοινωνία
Μέλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας
6977232183

Αριθμός Μητρώου Online Media: 13444
www.dimotisnews.gr © 2024 All rights reserved