Με δύο διαφορετικούς θεματικούς χώρους και πολλές δράσεις, δήλωσε τη συμμετοχή της η καταξιωμένη σχολή μόδας AthensFashionClub, στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στην Ελλάδα Athens Fashion Trade Show, 25-28 Iανουαρίου 2024, στο Μetropolitan Expo.
«Πρωτοπορία σημαίνει νέες ιδέες, νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες αλλά και προσαρμογή στις νέες συνθήκες της αγοράς» είπε η σχεδιάστρια και ιδρύτρια της σχολής κα Μαρία Βυτινίδου απευθυνόμενη στο κοινό της εκδήλωσης του Σαββάτου, καλοσωρίζοντας τους όλους σε μία βραδυά γεμάτη από γνώσεις, δράσεις και καινοτομία!
Στο Hall 2-A 19, το περίπτερο της σχολής ήταν γεμάτο από Βιώσιμες Συλλογές των αποφοίτων της, μοναδικές avant garde δημιουργίες και βραβευμένους Σχεδιαστές. Ολοι οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τις δημιουργίες τους, να συνομιλήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τις τάσεις της μόδας για τη σεζόν Ανοιξη/Καλοκαίρι 2024.
Μεγάλη ικανοποίηση για τις πέντε σχεδιάστριες, Βαλεντίνα Βασιλάτου, Βασιλεία Κούσκουλα-Νiles, Χριστίνα Ψημμένου, Μαρία Τριανταφυλλίδου και Βασιλική Καρυωτέλλη, ήταν η επίσκεψη της Πρέσβειρας της Πορτογαλίας Helena Paiva στο περίπτερο της σχολής και τα θερμά συγχαρητήρια που δέχτηκαν από την ίδια και από τον κο Λωράν Αρμάο, εκπρόσωπο του AICEP Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων της Πορτογαλίας.
Η Πρέσβης της Πορτογαλίας Helena Paiva επισκέφτηκε και τον δεύτερο εκθεσιακό χώρο της σχολής στο Hall 2-A 41, ο οποίος είχε διαμορφωθεί ως Textile Forum με σκοπό τη προβολή καινοτόμων κατασκευαστών υφασμάτων στο κοινό της έκθεσης. Πραγματικά, τα πιο καινοτόμα ήταν αυτά από φελλό, από γάλα, από τσουκνίδα, από φύκια, οργανικό βαμβάκι, από κάνναβη, Eco Vero, Modal, Lyocell και πολλά άλλα που μπορεί να τα βρεί ένας κατασκευστής όλα μαζί μόνο στην διεθνή έκθεση Μodtissimo, στο Πόρτο της Πορτογαλίας.
Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τη πρωτοπορία στη Μόδα
To Σάββατο το απόγευμα, με ένα πλούσιο περιεχόμενο δράσεων, ξεκίνησε την ομιλία της η ιδρύτρια της σχολής κα Βυτινίδου Μαρία.
Πρώτα, ανακοινώθηκε η έναρξη του 2ου κύκλου Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης της 1ης Πορτογαλικής Θερμοκοιτίδας Μόδας στην Ελλάδα «Grow Sustainable in Portugal», μία πρωτοβουλία της σχολής AthensFashionClub και της Πορτογαλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του ΑICEP, με στόχο την ανάπτυξη της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας και το όφελος των σχεδιαστών μέσα από αυτές τις δράσεις.
Ο πρώτος Fashion Incubator της Πορτογαλικής Πρεσβείας στην Αθήνα με την ονομασία «Grow Sustainable in Portugal» και Διευθύντρια του προγράμματος τη σχεδιάστρια Μαρία Βυτινίδου, άνοιξε νέους ορίζοντες για ταλαντούχους δημιουργούς συνδέοντάς τους άμεσα με τα Πορτογαλικά εργοστάσια στο αντικείμενο της Βιώσιμης Μόδας και προβάλλοντας την Ελληνική Μόδα στο εξωτερικό.
Β2Β υπηρεσείες προς επιχειρήσεις μόδας
Στη συνέχεια, περιγράφηκαν ένα σύνολο νέων υπηρεσιών B2B προς εταιρίες μόδας, όπως:
Συμβουλευτική Επιχειρήσεων
Ανάπτυξη μεθόδων ποιοτικού ελέγχου
Δημιουργία και τήρηση προδιαγραφών εδνυμάτων
Σύστημα ποιοτικού ελέγχου στη γραμμή παραγωγής
Αναζήτηση κατασκευαστών Βιώσιμων Υφασμάτων
Ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια και εκπαίδευση προσωπικού
Σχεδιασμός συλλογών και δημιουργία πρωτοτύπων
Business Model Canvas, SWOT Analysis, Re-Branding
Επίσκεψη διεθνών εκθέσεων
Παράλληλα, ο Διευθυντής της σχολής κος Ευάγγελος Δημητρακόπουλος, ενημέρωσε το κοινό για τη δυνατότητα παραγελίας βιώσιμων υφασμάτων από Πορτογάλους κατασκευαστές.
Χρήση σύγχρονων μέσων τεχνολογίας για επιχειρήσεις μόδας
Τη σημαντικότητα της χρήσης της τεχνολογίας, τόνισε η σχεδιάστρια Μαρία Βυτινίδου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι αυτές που θα αγκαλιάσουν τις νέες τεχνολογίες όπως το Generative AI, το σχεδιαστικό πρόγραμμα τρισδιάστατης απεικόνισης CLO-3D, το chat GPT, το VR, AR, τα NFTs και το Μetaverse!».
Προς επιβεβαιίωση των όσων προανέφερε, παρουσίασε επί τόπου τη δική της athleisure συλλογή σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου με Generative AI καθώς και το Digital Catwalk με ρούχα αποφοίτων της σχολής!
Οι «Βελονιές της πρωτοπορίας»
Επενδύοντας πάντα στη γνώση, ανάμεσα στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν η συγγραφέας Ζέφη Κόλια, η οποία πραγματοποίησε αυτοπροσώπως μία σύντομη περιγραφή για το νέο της βιβλίο «Βελονιές της πρωτοπορίας».
Βusiness Re-Modeling Series στην εφημερίδα «Ο Δημότης της Ανατολικής Αττικής»
Η ενίσχυση της γνώσης για παλαιούς και νέους επιχειρηματίες μόδας ήρθε με τη παρουσίαση της σειράς εκπαιδευτικής αρθρογραφίας «Business Re-Modeling Series» από τη Μαρία Βυτινίδου. Παρουσιάστηκαν τα δύο πρώτα άρθρα που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Ο Δημότης της Ανατολικής Αττικής» με στόχο τον επανα-προσδιορισμός του σύγχρονου επιχειρείν. Η ίδια θεματολογία θα προβάλεται διαδικτυακά μέσω του καναλιού AtticaNewsTV, σε ειδική εκπομπή και συζήτηση με τον δημοσιογράφο - εκδότη κο Γιάννη Κοντογεώργο.
«Fashion Fly» νέα τηλεοπτική εκπομπή με τη Μαρία Βυτινίδου!
Η έκπληξη για το τέλος, ήταν η ανακοίνωση της νέας τηλεοπτικής εκπομπής #FashionFly με παρουσιάστρια τη Μαρία Βυτινίδου σε γνωστό κανάλι της τηλεόρασης! Ο πρώτος κύκλος των επεισοδίων θα ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο με γνωστούς καλεσμένους από τον χώρο της μόδας, των επιχειρήσεων και του θεάματος.
Αthens Fashion Trade Show, εδώ γεννιούνται η Μόδα και οι συνεργασίες!
Η κα Βυτινίδου, έκλεισε την εκδήλωση με τις προσωπικές της ευχαριστίες προς τους διοργανωτές της έκθεσης Athens Fashion Trade Show, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική έκεθση στην Ελλάδα, η οποία δίνει βήμα πρωτοπορίας σε νέους δημιουργούς μόδας και τις καλύτερες εταιρίες ένδυσης.