Στην επιμνημόσυνη δέηση για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο Γιώργος Πατούλης
×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
Σάββατο 08 Νοεμβρίου 2025
6:58 πμ - 5:19 μμ



ΨΙΘΥΡΟΙ - Περιφέρεια Αττικής
Στην επιμνημόσυνη δέηση για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο Γιώργος Πατούλης
Διαβάστηκε 2562 φορές

27-05-2025
Από την Ειρήνη Δελακά
Δημοσιογράφος - Διεθνολόγος


Στην επιμνημόσυνη δέηση για την 81 η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ι.Ν. της Μητρόπολης Αθηνών και η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας των επετειακών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνονται από την Παγκρήτιο Ένωση, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και την Περιφέρεια Αττικής, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν στην Μητρόπολη, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Γιώργος Μαριδάκης και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων κα Εμμανουέλα Πατεράκη, ενώ παρεβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, οι βουλευτές Κ. Κυρανάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και Σωματείων από την Κρήτη.
Ακολούθως, ο κ. Πατούλης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη μνήμη των ηρώων πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής σε δήλωσή του, εξήρε τον ηρωϊσμό και την αυτοθυσία που επέδειξαν οι Κρήτες πολεμιστές σε μια από τις πιο συμβολικές και καθοριστικές μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:
«Εφέτος συμπληρώνονται 81 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, μιας μάχης που κατά τους ιστορικούς έκρινε πολλά στην εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, τιμούμε την λεβεντομάνα Κρήτη και την μνήμη όλων εκείνων των ηρώων που πολέμησαν μέχρις εσχάτων για την ελευθερία της πατρίδας. Τιμούμε όσους έπεσαν στα πεδία των μαχών, παραδίδοντας σε όλο τον κόσμο μαθήματα ελευθερίας, αντίστασης και ηρωϊσμού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που σήμερα, μετά από τους περιορισμούς που επέβαλλε η πανδημία, μπορούμε να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές σε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Το παράδειγμά τους είναι για πάντα βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας και τις καρδιές μας».

Δείτε το σχετικό βίντεο.









Διαβάστε επίσης
 
Περιφέρεια Αττικής - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Σύσκεψη Χαρδαλιά με τους νέους Αντιπεριφερειάρχες:...
 
Περιφέρεια Αττικής - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό...
 
Περιφέρεια Αττικής - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί...
 
Περιφέρεια Αττικής - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Νίκος Χαρδαλιάς: «Στην Περιφέρεια δεν χτίζουμε...





Σάββατο 08 Νοεμβρίου 2025
6:58 πμ - 5:19 μμ

ΨΙΘΥΡΟΙ - Περιφέρεια Αττικής
Στην επιμνημόσυνη δέηση για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο Γιώργος Πατούλης
Διαβάστηκε 2562 φορές

27-05-2025
Από την Ειρήνη Δελακά
Δημοσιογράφος - Διεθνολόγος
aboutus