Στον Μαραθώνα ο νικητής του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, Κωνσταντίνος Γκελαούζος
×
AΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙ-ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑ LIFESTYLE ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ OΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
6:14 πμ - 8:48 μμ



ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Μαραθώνας
Στον Μαραθώνα ο νικητής του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, Κωνσταντίνος Γκελαούζος
Διαβάστηκε 3401 φορές

09-12-2021
Από τo Dimotisnews


Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή συλλόγων και ιδιαίτερα των νέων της πόλης του Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου η εκδήλωση προς τιμήν του νικητή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, Κωνσταντίνου Γκελαούζου.
Ο Δήμαρχος κος Στέργιος Τσίρκας καλωσόρισε τον Κορυφαίο Έλληνα Μαραθωνοδρόμο στην πόλη του Μαραθώνα και στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και παρέλαβε αθλητικά του κειμήλια για μόνιμη έκθεσή τους στο Μουσείο.  
Μεταξύ αυτών, το Χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τα παπούτσια της Χρυσής διαδρομής, τον αριθμό με τον οποίο έτρεξε και την στολή του.

Καλεσμένος του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου ήταν επίσης ο μεγάλος Πρωταθλητής, που κατείχε το ρεκόρ στην Αυθεντική διαδρομή για 17 ολόκληρα χρόνια μέχρι και τις 14.11.2021, ο Νίκος Πολιάς. Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση είχε ο γηραιότερος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος, που κατάφερε να τερματίσει και στον φετινό Μαραθώνιο έχοντας συμπληρώσει τα 90του χρόνια Στέλιος Πρασσάς.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαραθώνος κος Στέργιος Τσίρκας: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Μαραθώνα μας  να φιλοξενούμε σήμερα  τους  πρωταθλητές μας Κώστα Γκελαούζο και Νίκο Πολιά και χαρά μας που έχουμε μαζί μας και τον Στέλιο Πρασσά που τερμάτισε ξανά φέτος στα 90 του χρόνια. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την νεολαία μας, τους τοπικούς πρωταθλητές μας που μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις τους. Οι μαθητές αυτοί είναι το μέλλον μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Κώστας και ο Νίκος είναι το καλύτερο παράδειγμα για να ακολουθήσουν οι νέοι μας. Ευχαριστώ θερμά τον Κώστα Γκελαούζο που μας παραχωρεί τα κειμήλιά του. Είναι τεράστια η τιμή που μας κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την νίκη του. Είμαι σίγουρος ότι έχει πολλά μετάλλια να κερδίσει ακόμη στο μέλλον».

O Κωνσταντίνος Γκελαούζος από την πλευρά του τόνισε: «Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να αφήσω το στίγμα μου στον Μαραθώνα και στο Μουσείο. Τα ρεκόρ είναι για να τα ξεπερνάμε και για να παραδειγματιζόμαστε να γίνουμε καλύτεροι, είναι τα σκαλοπάτια για τα επόμενά μας βήματα». 

Ενώ ο Νίκος Πολιάς δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Δήμο Μαραθώνος και το Μουσείο για την πρόσκληση. Όντως τα ρεκόρ όπως είπε και ο Κώστας είναι για να καταρρίπτονται, να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να κάνουμε καλύτερη την κοινωνία μας».

Τιμητική πλακέτα στον Κωνσταντίνο Γκελαούζο απένειμε ο Δήμαρχος Μαραθώνος. Ο κος Στέργιος Τσίρκας τίμησε επίσης τον Νίκο Πολιά για την συμβολή του στην ανάδειξη του Μουσείου Μαραθωνίου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις βραβεύσεις αθλητών και αθλητριών της πόλης του Μαραθώνα (μαθητές Λυκείου Μαραθώνα) που πρόσφατα διακρίθηκαν σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Οι μαθητές τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο κο Στέργιο Τσίρκα, τον Λυκειάρχη κο Περικλή Καλατζή και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Μαραθώνος κα Ειρήνη Τσούτσουρα.
 
Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι:
Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, 1η θέση ατομικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing
Σταμάτης Κατσαγώνης, 1η θέση ατομικό και 2η θέση ομαδικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing
Ζωή Μαλακασιώτου, 2η θέση ατομικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing
Στάθης Μέξης, 2η θέση ομαδικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing
Ελένη Μπέλου, 3η θέση ομαδικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing
Eλευθερία Παππά, 3η θεση ατομικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα  Kickboxing
Κατερίνα Τσέλιου, 3η θέση ατομικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing.








Διαβάστε επίσης
 
Μαραθώνας - LIFESTYLE
Κώστας Νησιώτης: «Δεν εκπροσωπούμε πολιτικούς χώρους...
 
Μαραθώνας - LIFESTYLE
Η αλαζονεία δεν έχει θέση στην...
 
Μαραθώνας - LIFESTYLE
Ντίνα Ζαγάρη: «Η γραφή είναι έρωτας»...
 
Μαραθώνας - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Μάνος Γεωργάτος: «Η συνεργασία είναι ο...





Τρίτη 14 Ιουλίου 2026
6:14 πμ - 8:48 μμ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - Μαραθώνας
Στον Μαραθώνα ο νικητής του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, Κωνσταντίνος Γκελαούζος
Διαβάστηκε 3401 φορές

09-12-2021
Από τo Dimotisnews
aboutus





Τηλέφωνο επικοινωνίας
6977232183
Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ.: 262003
www.dimotisnews.gr © 2012 - 2026 All rights reserved
Ανάπτυξη εφαρμογής DimotisApp PWA από την Adwapps